Να σταματήσουν οι διώξεις κατοίκων και η μετεγκατάσταση ιχθυοκαλλιέργειας στη θέση Πράσινα Νερά στον Κόλπο Λάρυμνας

Η παραλία Πράσινα Νερά στον κόλπο της Λάρυμνας

Η παραλία Πράσινα Νερά στον κόλπο της Λάρυμνας

Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών με θέμα: «Να σταματήσουν οι διώξεις κατοίκων και η μετεγκατάσταση ιχθυοκαλλιέργειας στη θέση Πράσινα Νερά στον Κόλπο Λάρυμνας» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Θανάσης Παφίλης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Πριν από λίγες μέρες η εταιρεία “Τζελέπης” προχώρησε στη μετεγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη θέση Πράσινα Νερά στον κόλπο της Λάρυμνας, στη μόνη ελεύθερη και κατάλληλη παραλία για μπάνιο για τους κατοίκους της Λάρυμνας.

Η ενέργεια έγινε με βάση την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να αδειοδοτήσει τη μετεγκατάσταση των κλωβών της εταιρείας αγνοώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων, αλλά και τις αποφάσεις του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στις 29/07/2019 οι κάτοικοι της Λάρυμνας με μαζική κινητοποίηση ελευθέρωσαν την παραλία.

Μετά από αυτό η εταιρεία κινήθηκε νομικά εναντίον του πρόεδρου της Κοινότητας, του κοινοτικού συμβούλου της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και άλλων κατοίκων, κινώντας μάλιστα τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Τα γεγονότα και στη συγκεκριμένη περίπτωση από μόνα τους δείχνουν για ποιον δουλεύει το “επιτελικό” κράτος. Το επιτελικό κράτος της ΝΔ συνεχίζοντας από εκεί που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε, θωρακίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και θωρακίζεται απέναντι στο λαϊκό κίνημα με το δόγμα “νόμος και τάξη”.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν για:

 

  • Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος των κατοίκων της Λάρυμνας.
  • Να σταματήσει η μετεγκατάσταση της ιχθυοκαλλιέργειας “Τζελέπη” στη θέση Πράσινα Νερά όπως θέτουν με το δίκαιο αίτημά τους οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής».

 

fonografos.net  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE