Αθλιότητες της κυβέρνησης στη Βουλή – Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ από την συζήτηση των δύο απαράδεκτων τροπολογιών

kke

Με μια άθλια μεθόδευση, κυριολεκτικά ένα τέταρτο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε δύο απαράδεκτες τροπολογίες στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Η μία τροπολογία που προσπάθησε να περάσει «σαν τον κλέφτη», προβλέπει ταβάνι στις συντάξεις, επεκτείνοντας όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, το ανώτατο όριο σύνταξης ορίζεται στο 12πλάσιο της λεγόμενης εθνικής σύνταξης. Μάλιστα, συντάξεις που απονεμήθηκαν και υπερβαίνουν το συγκεκριμένο πλαφόν, αναζητούνται ως καλοπίστως εισπραχθείσες και επιστρέφονται με παρακράτηση ποσοστού 20% από την σύνταξη που καταβάλλεται κάθε μήνα.

Η δεύτερη τροπολογία υλοποιεί ευθέως τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, καθώς καταργεί την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση εργαζόμενου. Επίσης, προβλέπει ότι σε περίπτωση που μια επιχείρηση έχει προσλάβει έναν εργαζόμενο μέσω εργολάβου (εργολαβικοί εργαζόμενοι), τότε την ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, την έχει αποκλειστικά ο εργολάβος και όχι η επιχείρηση στην οποία εργάζεται.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση και οι βουλευτές του Κόμματος αποχώρησαν από τη συζήτηση επί των τροπολογιών για να μην τη νομιμοποιήσουν.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ συμμετείχαν στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, προκειμένου να καταψηφίσουν τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που αυτό περιέχει, ανάμεσα τους και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Έτσι, καταψήφισαν το νομοσχέδιο τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων. Μετά την αποχώρηση από την συζήτηση των δύο τροπολογιών, οι βουλευτές του ΚΚΕ επανήλθαν στην αίθουσα της Ολομέλειας για να στηρίξουν το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που είχαν καταθέσει σχετικά με το άρθρο που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για τα άρθρα του νομοσχεδίου, το ΚΚΕ δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία των δύο τροπολογιών.

Πριν την αποχώρηση του ΚΚΕ, ο Ν. Καραθανασόπουλος αποκάλυψε τη συμπαιγνία που στήθηκε από την κυβέρνηση και το προεδρείο της Bουλής, για να περάσουν αυτές οι άθλιες τροπολογίες.

Αρχικά έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί η συζήτηση στις 16.00 και μετά να ξεκινήσει η ψηφοφορία. Στη συνέχεια, η συζήτηση παρατάθηκε έως τις 18.00, υποτίθεται για να προλάβουν να μιλήσουν περισσότεροι βουλευτές. Τελικά, ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης κατέθεσε αυτές τις δύο τροπολογίες.

Μετά το ΚΚΕ, αποχώρησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκριτικά στηλίτευσε τη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση, αν και κατά κόρον είχε χρησιμοποιήσει ανάλογες απαράδεκτες διαδικασίες, τις οποίες τότε καταδίκαζε η ΝΔ. Μάλιστα, το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο προεδρεύων εκείνη την ώρα βουλευτής της ΝΔ, Χ. Αθανασίου, για να δικαιολογήσει τη μεθόδευση της κυβέρνησης, ήταν ότι τα ίδια έκανε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!!!

atexnos.gr

 

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE