Στερεύει το νερό στον πλανήτη: Η δεινή θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη λειψυδρίας(Φώτο)

apothemata

Τελειώνουν τα αποθέματα του νερού στον πλανήτη με 17 χώρες να βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο». Σε δύσκολη θέση Ελλάδα και Ευρώπη.

Η έλλειψη νερού στον πλανήτη αγγίζει επικίνδυνα σημεία σύμφωνα με την έκθεση Aqueduct Water Risk Atlas που παρουσίασε χθες στην Ουάσιγκτον το Water Resources Institute.
Σχεδόν 1,8 δισ. άνθρωποι, το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Γης, ζει στις 17 χώρες που αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρότατο πρόβλημα με την έλλειψη νερού. Και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιδεινωθεί στο άμεσο μέλλον.
Από τα 17 αυτά κράτη, που χρησιμοποιούν σχεδόν το 80% του νερού που έχουν στη διάθεσή τους, τα 12 βρίσκονται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Και μπορεί η Ελλάδα να μην είναι ακόμη σε τόσο τραγική θέση, ωστόσο βρίσκεται ήδη στο νούμερο 26 της παγκόσμιας κατάταξης με τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την έλλειψη νερού.
Δύσκολη θέση και για την Κύπρο η οποία βρίσκεται κάποιες θέσεις πιο πάνω από την Ελλάδα, στην 19η θέση ενώ την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη έλλειψης νερού βρίσκεται το Κατάρ.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Ισραήλ, Λίβανος, Ιράν, Ιορδανία.Στον αντίποδα της εφιαλτικής λίστας η άγνωστη δημοκρατία του Σουρινάμ (πρώην Ολλανδική Γουιάνα) στη Νότια Αμερική.

apothemata

dikaiologitika.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE