Κινδύνευσε η ζωή 12χρονου προσφυγόπουλου επειδή δεν είχε ΑΜΚΑ!!!


Κινδύνευσε η ζωή 12χρονου προσφυγόπουλου επειδή δεν είχε ΑΜΚΑ!!!

Κινδύνευσε η ζωή 12χρονου πρόσφυγα στη Μόρια, ο οποίος είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού και δεν ήταν δυνατόν να του δοθούν τα φάρμακα που είχε ανάγκη, επειδή δεν διέθετε ΑΜΚΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ για την αντιμετώπιση των ροών των ξεριζωμένων που έρχονται στη χώρα μας, απαγορεύτηκε η χορήγησή του σε αυτούς τους ανθρώπους.
Αυτό είχε αποτέλεσμα οι γιατροί και η διοίκηση του «Βοστάνειου» Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να βρουν νόμιμη οδό, σύμφωνα με την οποία θα ήταν δυνατή η χορήγηση των απαραίτητων φαρμάκων στο 12χρονο προσφυγόπουλο. Το παιδί είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού στην πατρίδα του και βρέθηκε στο νησί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τελικά, ο 12χρονος κατάφερε να πάρει τα απαραίτητα φάρμακα και να μην κινδυνεύσει με απόρριψη μοσχεύματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγωγή του 12χρονου στην Παιδιατρική κλινική ήταν λύση ανάγκης, αφού υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να μεταδοθεί λοίμωξη στο παιδί, κάτι που θα έθετε σε δοκιμασία τόσο το μόσχευμα όσο και την ίδια του τη ζωή. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε στο ειδικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων και το παιδί επέστρεψε στο KYT της Μόριας.

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube