ΗΠΑ: Ζητούν από την Ελλάδα να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο


ΗΠΑ: Ζητούν από την Ελλάδα να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο

Την συμμετοχή της Ελλάδας στη διεθνή στρατιωτική δύναμη που βρίσκεται στο Περσικό Κόλπο ζήτησαν οι ΗΠΑ, παραμονή της επίσκεψης του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο στην Αθήνα με αφορμή την υπογραφή της νέας «αμυντικής συμφωνίας» των δύο χωρών και της έναρξης του δεύτερου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου, μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι ΗΠΑ ουσιαστικά απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση πέρα της μετατροπής της χώρας σε ορμητήριο πολέμου – μέσω της παραχώρησης βάσεων, λιμανιών και εδαφών – και στρατιωτική συνδρομή. Μια ελληνική συμμετοχή θα φέρει τη χώρα σε άμεση εναντίωση με το Ιράν και θα σηματοδοτήσει τη βαθύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους, ιμπεριαλιστικούς, πολεμικούς σχεδιασμούς.

Το αίτημα των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Real.gr, μετέφερε στην διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μάρκ Έσπερ στον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Παναγιωτόπουλο. Αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ο κ.Εσπερ σε μήνυμα του στο twitter αφού ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο γιατί η Ελλάδα είναι ένα από τα λίγα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανούν πάνω απο το 2% του ετήσιου προϋπολογισμού τους για την άμυνα, εν συνεχεία την προέτρεψε να συμμετάσχει στη διεθνή πρωτοβουλία για την προστασία κρίσιμων υποδομών στον Περσικό Κόλπο.Το αίτημα για παροχή συνδρομής σε πολυεθνική ναυτική δύναμη είχε διατυπωθεί και τον περασμένο Αύγουστο και αφορούσε τη συνδρομή ελληνικής φρεγάτας ή εναέριου μέσου παρακολούθησης και παροχής πληροφοριών (Intelligence, Surveillance, Reconnaisance).  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube