Κεραμέως-ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνάμε τον φασισμό


Κεραμέως-ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνάμε τον φασισμό

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης

Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο – παγκόσμια πρωτοτυπία που γιορτάζει την έναρξη του… πολέμου. Για τον απλούστατο λόγο πως στον εύλογο εορτασμό της απελευθέρωσης, θα έπρεπε να δείχνουν σφυροδρέπανα και να μιλάνε για τον αγώνα κατά του φασιστικού κτήνους από τον λαό και τους κομμουνιστές. Σημαίες με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ και κόκκινες, καθώς ο λαός γιόρταζε την απελευθέρωσή του.

Κάθε τέτοια μέρα ακούμε διάφορες αηδίες για «εθνική ενότητα» και «ομοψυχία». «Εθνική ενότητα» δεν υπήρξε και δεν ήταν δυνατό να υπάρξει. Κρύβουν πως η αστική τάξη – όση δεν το έσκασε στο εξωτερικό, συνεργάστηκε με τους Γερμανούς. Πως ο λαός ήταν εκείνος που έστησε το μεγαλειώδες κίνημα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ψυχή του οποίου ήταν οι κομμουνιστές.


Εφέτος, η Κεραμέως, στις επικίνδυνες και ανιστόρητες σάχλες που εκστόμισε, δεν είδε κανένα φασισμό. «Αγνοεί» τον απύθμενο λάκκο της τρομερής βαρβαρότητας που έσυρε ο φασισμός την ανθρωπότητα. Δεν «γνωρίζει» για «φυλετική καθαρότητα», «ζωτικό χώρο», για τα εκατομμύρια εξολοθρευμένων – τις φριχτές σφαγές Εβραίων, Σλάβων, Κινέζων, Ρομά και Σίντι, κομμουνιστών και άλλων. Συλεί και σκυλεύει τις 600.000 χιλιάδες των Ελλήνων που θυσιάστηκαν στον αντιφασιστικό αγώνα. Άχνα για τα χιλιάδες χωριά και πόλεις που οι φασίστες έσβησαν από τον χάρτη. Για τα στρατόπεδα εξολόθρευσης εκατομμυρίων ανθρώπων. Προφανώς σιωπά και για το σύστημα που γέννησε αυτό το κτήνος και το υπηρετεί πιστά και η ίδια.

Από την άλλη, οι έτεροι απολογητές του καπιταλισμού, τα έκθετα του ΣΥΡΙΖΑ, οι ίδιοι που ψήφισαν στις 9 Μάη για την πτώση του «σιδηρού παραπετάσματος», αναφέρθηκαν σε «κάθε φασισμό». Μαζί με τη νεολαία της ΝΔ. Είναι τόσο ελεεινοί που έχουν περάσει πια τη γραμμή του εκφασισμού.

Και οι δύο όμως, καθώς και τα κόμματά τους, εκφράζουν τα ίδια συμφέροντα. Στηρίζουν το ίδιο απάνθρωπο σύστημα που στις δυσκολίες του γεννά τον φασισμό. Προσπαθούν να ξεχάσουμε το Μπέλζετς και το Σόμπιμπορ, την Τρεμπλίνκα, το Άουσβιτς, το Μπίρκεναου και τόσα άλλα στρατόπεδα εξολόθρευσης εκατομμυρίων ανθρώπων.

Έτσι είναι για τους υπηρέτες και απολογητές του συστήματος που γεννά και τρέφει το τέρας. Ή δεν υπάρχει κανείς ή υπάρχουν περισσότεροι του ενός… φασισμοί. Το σύστημά τους τελεί υπό κατάρρευση. Η ανισότητα και ο παραλογισμός του μόνο με τον εκφασισμό του μπορούν να παραταθούν. Γι’ αυτό αλληθωρίζουν προς τον φασισμό. Μήπως και σωθούν.

“Και εδώ κάτω όλο και περισσότεροι γινόμαστε
Και αυξανόμαστε και πληθυνόμαστε.
Τα χωράφια σας γεμάτα κιόλας από εμάς
Και μια μέρα η γη σας θα εκραγεί.
Και τότε θα βγούμε από τη γη,
Πλήθος τρομερό, γυμνά κρανία και οστά.
Στο πρόσωπο όλων των ανθρώπων θα βρυχηθούμε.
Εμείς οι νεκροί κατηγορούμε!”

Το γράμμα που άφησε ανώνυμος Τσέχος που εξολοθρεύτηκε στο Άουσβιτς.

Αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται οι ελεεινοί απολογητές του καπιταλισμού. Μη και στο όνομα των εκατομμυρίων θυμάτων του συστήματός τους ξυπνήσουν οι αποστεωμένοι λαοί και τους πάρουν φαλάγγι, πετώντας το σύστημά τους στα σκουπίδια της ιστορίας.

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube