Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας με βασικά ζητήματα την κατάσταση του αγροτικού κινήματος στο Νομό μας και ευρύτερα στην περιοχή της Στερεάς, τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε οι βιοπαλαιστές αγροτοπαραγωγοί, καθώς και το πώς μέσα από την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων θα διεκδικήσουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά.

Συνάδελφοι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε πολύ σύντομα να διαψεύσει τις όποιες προσδοκίες και αυταπάτες υπήρχαν, σε σημαντικό κομμάτι βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, ότι μετά την έλευση της τα πράγματα θα βελτιωθούν.
Οι όποιες εξαγγελίες για μείωση των φορολογικών συντελεστών, για μείωση του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και στις ασφαλιστικές εισφορές αποδείχτηκαν κοροϊδία.

Το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται και οι τιμές στα βασικά προϊόντα μειώνονται ,όπως τώρα στο βαμβάκι ,στις ελιές και το λάδι, στο γάλα , στο μέλι κλπ . Παραμένουν χωρίς αποζημίωση για ζημιές που έχουν υποστεί πολλοί αγρότες ενώ και η δακοκτονία γίνεται πάλι με ελλείψεις χωρίς να καλύπτονται πολλές περιοχές με αποτέλεσμα να έχουμε ξανά ζημιές υποβάθμιση της ποιότητας μείωση της παραγωγής.

Οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι, οι μεσίτες, κάνουν πάρτι με τον δικό μας ιδρώτα, μας παίρνουν τα προϊόντα με ανοιχτές τιμές, μας πληρώνουν όποτε τους βολεύει και μας γονατίζουν με τη συμβολαιακή καλλιέργεια.

Συνάδελφοι , μπροστά σε αυτή την κατάσταση πρώτιστο καθήκον αποτελεί η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, η ισχυροποίηση, η μαζικοποίηση των αγροτικών συλλόγων, η δημιουργία νέων συλλόγων όπου δεν υπάρχουν, η ισχυροποίηση της Ομοσπονδίας Φθιώτιδας. Δεν νοείται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση συνάδελφοι μας να είναι εκτός αγροτικών συλλόγων.

Η οργάνωση και η διεκδίκηση είναι τα μόνα όπλα που έχουμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε ανθρώπινα τον 21ο αιώνα εμείς και οι επόμενοι που έρχονται.

Σαν πρώτο βήμα καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους της περιοχής σε ανοιχτή σύσκεψη με στόχο την συζήτηση πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και την οργάνωση της δράσης μας για το επόμενο διάστημα, την Παρασκευή 15 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στο κοινοτικό κατάστημα Ανθήλης.

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube