Άραγε κύριε Τσίπρα, ντρέπεστε καθόλου;


Άραγε κύριε Τσίπρα, ντρέπεστε καθόλου;

Γράφει ο Νίκος Μόττας

Δεν έχει περάσει ούτε χρόνος όταν από αυτό εδώ το βήμα γράφαμε ότι στο διάβα της πολιτικής του πορείας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε στην πράξη ότι πιο εκφυλισμένο, ότι πιο χυδαίο εμφανίστηκε στις γραμμές της ταξικής πάλης.

Επί τέσσερα χρόνια, στο όνομα της «κυβέρνησης της αριστεράς» ανέλαβαν να βγάλουν σε πέρας την πιο βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου. Αναδείχθηκαν στους ικανότερους στυλοβάτες του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και οι καλύτεροι μαθητές των ιμπεριαλιστών, δίνοντας επιτυχώς εξετάσεις σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Σήμερα, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της κάλπικης αντιπαράθεσης του με τη ΝΔ και με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναθυμήθηκε τους «αγώνες της αριστεράς», τις «αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας», ξαναθυμήθηκε τους εργαζόμενους και τους φοιτητές (τους οποίους τσάκισε ως κυβέρνηση με σωρεία αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και με τα ΜΑΤ στο δρόμο).

Η ξετσιπωσιά και ο πολιτικός αριβισμός τους έφτασε σε τέτοιο σημείο ώστε να εμφανιστούν στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Οι ίδιοι που μόλις πριν 2 χρόνια συναγελάζονταν με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ στις ΗΠΑ, πήγαν να τιμήσουν τα θύματα του Πολυτεχνείου.

Οι ίδιοι που συμφώνησαν και προετοίμασαν την αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανονατοικών βάσεων στην Ελλάδα, πήγαν να αποδώσουν τιμή στα θύματα της αμερικανοκίνητης Χούντας!

Οι ίδιοι, που επί τέσσερα χρόνια, έγιναν «πλασιέ» των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών δολοφόνων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο, είχαν το θράσος να παραστούν σε συγκέντρωση με αντι-ιμπεριαλιστικό νόημα και περιεχόμενο.

Η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα και πρωτοκλασσάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-πρώην υπουργών στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου αποτελεί μνημείο ξεδιαντροπιάς, αναξιοπρέπειας και πολιτικού καιροσκοπισμού.

Δε μπορούμε, επομένως, να μη θέσουμε, έστω και ρητορικά, το ερώτημα: Άραγε κύριε Τσίπρα, ντρέπεστε καθόλου;

 

Νίκος Μόττας

Νίκος Μόττας

 

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube