Κινέζικο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια της επιτραπέζιας Ελιάς

Κινέζικο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια της επιτραπέζιας Ελιάς

Στις αρχές του Νοεμβρίου εκλήθησαν στον Δήμο Longnan της επαρχίας Wudu της Κίνας, που είναι η μεγαλύτερη ελαιοπαραγωγός περιοχή της Κίνας, εκπρόσωποι από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στυλίδας σε μια συνάντηση ιδιαίτερης σημασίας για την καλλιέργεια της επιτραπέζιας ελιάς, στην περιοχή.

Κινέζικο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια της επιτραπέζιας Ελιάς

Την συνάντηση διοργάνωσε το Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελιάς της περιοχής του Wudu και ομιλητές ήταν για τον τομέα της επεξεργασίας της βρώσιμης ελιάς ο Διευθυντής του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας, κ. Χρήστος Καραδήμος και για τον τομέα της βελτίωσης των τεχνικών παραμέτρων άρδευσης και λίπανσης των ελαιώνων, ο γεωπόνος-συνεργάτης του Συνεταιρισμού, κ. Παναγιώτης Σεϊντής.
Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης, παρουσιάστηκαν και ειδικότερα αναπτύχθηκαν οι παρακάτω θεματικοί άξονες:
Οι νέοι μέθοδοι και οι νέες τεχνολογίες επεξεργασίας της βρώσιμης ελιάς.
Τρόποι καλλιέργειας της επιτραπέζια ελιάς.
Τρόποι βελτίωσης των τεχνικών παραμέτρων των εγκαταστάσεων άρδευσης και αναβάθμισης του εξοπλισμού στάγδην άρδευσης στο ελαιώνα του Dawangou (Πάρκο παρουσίασης), σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά ανάπτυξης και το περιβάλλον ανάπτυξης των ελαιόδεντρων.
Κατάρτιση της τεχνολογίας ενσωμάτωσης των λιπασμάτων σε νερό και αξιολόγηση της ζήτησης θρεπτικών συστατικών διαφόρων ποικιλιών καθώς και η ποσοστιαία άρδευση σε κάθε περίοδο ανάπτυξης και ανάλογα με τον τύπο του εδάφους.
Εκπαίδευση 30 τεχνικών και εποπτεία εφαρμογής όλων των παραμέτρων ορθολογικής λίπανσης και άρδευσης των ελαιώνων καθώς και τεχνικές επίδειξης επεξεργασίας επιτραπέζιας ελιάς.

Κινέζικο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια της επιτραπέζιας Ελιάς

Στην συνάντηση συμμετείχαν πλήθος κόσμου όπως, επιχειρηματίες, επιστήμονες, παραγωγοί και κυβερνητικά στελέχη. Απόλυτη ικανοποίηση εκφράστηκε από όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και από τους Διοργανωτές Φορείς, για την ανταπόκριση των Ελλήνων ειδικών στην επιτραπέζια ελιά.

Επίσης, εξετάστηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας σχέσεων συνεργασίας και διασύνδεσης του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας και του Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελιάς της περιοχής, για την ανταλλαγή επιστημονικών εμπειριών μέσα από επόμενες συναντήσεις καθώς και η σύναψη συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο ανάμεσα στις 2 χώρες.

ypaithros.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube