ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας σε συνεδρίαση στις 14.01.2020 καλεί όλους τους αγρότες σε αγωνιστικές διεκδικήσεις.
Τα προβλήματα οξύνονται: η φοροληστεία συνεχίζεται, οι ασφαλιστικές εισφορές δε μειώνονται, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων είναι εξευτελιστικές, το κόστος παραγωγής αυξάνεται.
Τα οξυμένα αγροτικά προβλήματα για να λυθούν χρειάζεται εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες να συσπειρωθούμε στους Αγροτικούς Συλλόγους στην Ομοσπονδία μας, στο οργανωμένο συνεπές αγροτικό κίνημα στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Χρειάζονται μαζικοί μακροχρόνιοι αγώνες, χωρίς να φοβόμαστε να συγκρουστούμε με την άγρια πολιτική της Ε.Ε., των χτεσινών κυβερνήσεων και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ που μας εξοντώνουν, γιατί το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι τα βάσανά μας.
Το άνοιγμα μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης ξεπερνάει το 300% για να κερδίσει ο μεγαλέμπορας και τα μονοπώλια τροφίμων, από την εκμετάλλευση των αγροτών και καταναλωτών. Δε φταίμε εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες για τις υψηλές τιμές στην κατανάλωση, δεν είμαστε εμείς που τους στερούν να καταναλώνουν τις αναγκαίες ποσότητες σε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας (π.χ. το λάδι που χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία της χώρας μας).

Είναι κοινό το συμφέρον των μικρομεσαίων αγροτών, των εργατοϋπαλλήλων, των μικροεπαγγελματιών για παραγωγή ποιοτικών, καλών και σε προσιτές τιμές τροφίμων που θα ικανοποιούν τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Είναι κοινός ο αγώνας ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων και επιχειρηματικών ομίλων, κοινή η πάλη για τη λαϊκή ευημερία.

Διαδηλώνουμε στα γραφεία του ΕΛΓΑ την Τετάρτη 22.01.2020  στις  10 το πρωί, διεκδικώντας:

  • ΕΛΓΑ αποκλειστικό κρατικό φορέα, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους (τρανταχτό παράδειγμα η ζημιά που προκλήθηκε πέρυσι και φέτος από το δάκο πανελλαδικά)
  • Να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί για τη ζημιά που προκλήθηκε από τις ανεμοθύελλες και παγετούς του Γενάρη.

Διαδηλώνουμε – συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα. Το
συντονιστικό των Σωματείων της «ΛΑΡΚΟ» αποφάσισε το συλλαλητήριο να ξεκινήσει το Σάββατο 25.01.2020 στις 11 π.μ. από την Ομόνοια και να συνεχιστεί με πορεία στο Σύνταγμα. Να μην περάσουν τα σχέδια για το κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Η ΛΑΡΚΟ είναι εθνικό κεφάλαιο. Επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για το νομό αλλά και για τη χώρα μας. Λαϊκή περιουσία, που αφορά  τον εθνικό ορυκτό πλούτο, γι’ αυτό αποτελεί στόχο του ντόπιου και ξένουκεφαλαίου.
Σταθμό σε αυτήν την αγωνιστική πορεία των αγροτών με απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αποτελεί το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης AGROTICA, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φλεβάρη, στις 12 μ., στην Εμπορική Πύλη επί της Εγνατίας.

 

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE