2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΙΝΑΙΩΝ: ΖΩΟΦΙΛΙΑ, ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ


2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΙΝΑΙΩΝ: ΖΩΟΦΙΛΙΑ, ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ

Στο σχολείο μας, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, πήραμε την πρωτοβουλία να επιχειρήσουμε την στείρωση και τον εμβολιασμό μιας αδέσποτης σκυλίτσας, ξεκινώντας με εθελοντική συνεισφορά χρημάτων ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό. Στη συνέχεια είχαμε υποστήριξη από μια μικρή ομάδα πολύτιμων «βοηθών», τους οποίους ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά: για τον εντοπισμό, την μεταφορά της από και προς το ιατρείο, την πραγματοποίηση της αναγκαίας επέμβασης από τον κτηνίατρο, την φιλοξενία της σε προστατευμένο χώρο με τα φάρμακά της για λίγες μέρες ως την ανάρρωσή της, τον εμβολιασμό της στη συνέχεια.
Αυτό που δεν καταφέραμε ως τώρα -και βεβαίως θα το θέλαμε πολύ!- είναι η σκυλίτσα αυτή, η Μίλκα, να βρει πια μια δική της οικογένεια για να δώσει και να πάρει αγάπη, οπότε θα ξαναγυρίσει στο μέρος όπου επιβίωνε.

Η ζωοφιλία –η δέσμευση, η φροντίδα, ο εμβολιασμός, η στείρωση– δεν είναι υπόθεση μόνο του Δήμου, των φιλοζωϊκών σωματείων, των «φιλεύσπλαχνων άλλων». Ξέρουμε ότι συνδέεται στενά με αξίες ζωής, αίσθημα υπευθυνότητας και φιλαλληλίας ενώ αποτελεί και ισχυρό προγνωστικό στοιχείο για μελλοντικές (αντι)κοινωνικές συμπεριφορές. Επομένως, όταν και όπως μπορούμε, ας αποδεικνύουμε έμπρακτα τον σεβασμό, την αγάπη μας για κάθε ζωντανό πλάσμα.

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΙΝΑΙΩΝ: ΖΩΟΦΙΛΙΑ, ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ
Από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δ. Σ. Εχιναίων

 

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE