2ο Δ.Σ. ΕΧΙΝΑΙΩΝ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ!»

2ο Δ.Σ. ΕΧΙΝΑΙΩΝ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ!»

Στα  πλαίσια δίμηνου ενδοσχολικού αφιερώματος για την Υγεία (έναν από τους 17  Παγκόσμιους Στόχους του Ο.Η.Ε. για Βιώσιμη Ανάπτυξη), την Παρασκευή 31-1-2020 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική προβολή και συζήτηση σχετικά με την σημασία της στοματικής υγιεινής και την φροντίδα των δοντιών από την οδοντίατρο κ. Όλγα Πολυμέρου, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

2ο Δ.Σ. ΕΧΙΝΑΙΩΝ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ!»

Στα πλαίσια του ίδιου αφιερώματος, την Τετάρτη 19-02-2020 πραγματοποιήθηκαν επίσης άλλες δύο ενημερωτικές δράσεις, από την κ. Νίκη Χαραυγή, Γενική Ιατρό, αξιοποιώντας παράλληλα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ιατρική Κοινότητα, αρωγός στην εκπαιδευτική διαδικασία” του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας. Οι δράσεις αφορούσαν δύο προεπιλεγμένα και πολύ σημαντικά για την υγεία των παιδιών θέματα: α) Παροχή Πρώτων Βοηθειών στο σχολικό περιβάλλον και β) Παιδική παχυσαρκία και διατροφή.

2ο Δ.Σ. ΕΧΙΝΑΙΩΝ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ!»

Θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο την κ. Πολυμέρου όσο και την κ. Χαραυγή για τις εξαιρετικές τους παρουσιάσεις: την απλότητα και σαφήνεια με την οποία προσέγγισαν τα θέματα, την αμεσότητα με την οποία επικοινώνησαν με τα παιδιά, την επίμονη προσπάθεια να γίνουν απολύτως κατανοητά βασικά στοιχεία που προωθούν γενικά την καλή υγεία και ευεξία και, παράλληλα, αναδεικνύουν την προσωπική ευθύνη του καθενός μας, την υπομονή τους να απαντήσουν διευκρινιστικά στις ερωτήσεις μικρών και μεγάλων στις συζητήσεις που ακολούθησαν. Ήταν πραγματικά από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί στο σχολείο μας και, ενδεικτικά, ήταν μεγάλη η χαρά μας όταν τα ίδια τα παιδιά μας είπαν τις επόμενες μέρες ότι προσπάθησαν να μεταφέρουν και σε γονείς ή φίλους τις νέες τους γνώσεις!

2ο Δ.Σ. ΕΧΙΝΑΙΩΝ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ!»

Από την Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δ.Σ. Εχιναίων

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE