“Όχι ανεμογεννήτριες στην Οίτη!” λέει ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας “ΤΡΑΧΙΝΑ”


Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας  “ΤΡΑΧΙΝΑ” αναφορικά με τις ανεμογεννήτριες που θα  τοποθετηθούν στο βουνό της Οίτης:
“Όχι ανεμογεννήτριες στην Οίτη!” λέει ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας “ΤΡΑΧΙΝΑ”

Μπορεί μια μάχη για τον αγώνα διάσωσης της Οίτης να χάθηκε, αλλά σίγουρα ο «πόλεμος» δεν τελείωσε ακόμα.
Η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ) εξέδωσε θετική γνώμη για 14 έργα. Μεταξύ αυτών το:

“Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 34,5 MW και των συνοδών υποστηρικτικών έργων αυτού στη θέση «Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο» (Δ. Λαμιέων και Δ. Μακρακώμης). (Αιολικό ΟΙΤΗΣ)”
(Δείτε εδώ την απόφαση https://energypress.gr/…/prasino-fos-apo-kespa-gia-aioliko-…)

Στα πλαίσια της δράσης μας ενάντια στην καταστροφή της Οίτης επισκεφτήκαμε για άλλη μια φορά το υπέροχο βουνό. Διοργανώσαμε ( με τη συμμετοχή μελών της «Κίνησης Πολιτών για την προστασία της Οίτης») μια μικρή πεζοπορία για να απολαύσουμε τον υπέροχο βιότοπο της Οίτης με ανάβαση στην κορυφή Τούρλα. Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να ήταν δύσκολες με δυνατό αέρα, βροχή, χαλάζι και να εμπόδισαν την αθρόα συμμετοχή, όμως δώσαμε ένα πρώτο βροντερό παρόν θέλοντας να δώσουμε μηνύματα!

  • Δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί το βουνό που αποτελεί πόλο τουριστικής έλξης και δίνει ζωή σε δεκάδες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, ταβέρνες κτλ).
  • Δεν θα αφήσουμε να κοπούν τόσα δέντρα που δίνουν οξυγόνο σε εμάς και τα παιδιά μας.
  • Δεν θα αφήσουμε μια offshore εταιρεία από τον Παναμά να καταστρέψει το βουνό του μυθικού ήρωα Ηρακλή (υπάρχει αίτηση για ανεμογεννήτρια ακόμα και έξω από τον αρχαιολογικό χώρο «Πυρά Ηρακλέους»)
  • Δεν θα αφήσουμε παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις αμφιβόλου απόδοσης σε προστατευόμενες περιοχές Natura (η επιστημονική κοινότητα εκφράζει φόβους πως επιφέρουν μεγαλύτερη ζημιά στον πλανήτη οι ανεμογεννήτριες σε σύγκριση με το όφελος που προσφέρουν)
Στόχος μας θα είναι πάντα η προστασία της Οίτης και όπλο μας η αγάπη για την φύση!
fonografos.net

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE