Πρόταση της Αλεξάνδρας Βεντούρη – Νασοπούλου για Δημιουργία θέσεων στάθμευσης οχημάτων ατόμων με αναπηρία

Πρόταση της Αλεξάνδρας Βεντούρη - Νασοπούλου για Δημιουργία θέσεων στάθμευσης οχημάτων ατόμων με αναπηρία

ΠΡΟΤΑΣΗ                                                                                 Στυλίδα 11 / 3 / 2020

Δημοτική Παράταξη Στυλίδος «Πρόοδος»                               Πρός: Δήμαρχο Στυλίδας
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Στυλίδος                                             κα Βιργινία Στεργίου
Αλεξάνδρα Βεντούρη – Νασοπούλου                                              Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου

                                                                                                          Δημοτικούς ΣυμβούλουςΘέμα: Δημιουργία θέσεων στάθμευσης οχημάτων ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) στη Δημ. Αγορά Στυλίδας, στο Κ.Υ., στις υπηρεσίες & σε όλες τις κοινότητες.

Με στόχο την βελτίωση της κινητικότητας των ειδικών ομάδων πληθυσμού του Διευρυμένου Δήμου Στυλίδας, την ενίσχυση και διασφάλιση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ, θεωρούμε ότι είναι άμεση προτεραιότητα η δημιουργία Δύο (2) τουλάχιστον θέσεων στάθμευσης για τα οχήματα ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) στην κεντρική πλατεία της Στυλίδας, κοντά στην Δημοτική αγορά και την Λαϊκή αγορά της πόλης μας.

Οι προτεινόμενες θέσεις διευκρινίζεται ότι δεν θα είναι ατομικές, αλλά θα επιτρέπεται η στάθμευση όλων των οχημάτων που διαθέτουν δελτίο στάθμευσης ΑμεΑ. Για την υλοποίηση αυτών θα τοποθετηθεί – και θα εφαρμοστεί η απαραίτητη κατακόρυφη ή οριζόντια σήμανση. Η επικαιροποίηση των θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ είναι αναγκαία και πρέπει στις θέσεις που θα παραχωρηθούν να τοποθετηθούν κατάλληλες πινακίδες σήμανσης και να διαγραμμιστούν με κίτρινο χρώμα, ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι θέσεις αυτές προορίζονται για την στάθμευση οχημάτων αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία. Οι εν λόγω θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ δε προβλέπεται να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην κυκλοφορία.Επίσης υπάρχουν περιθώρια χωροθέτησης και νέων θέσεων στο μέλλον, με την συνεργασία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και με όλους τους φορείς του Δήμου Στυλίδας, για θέσεις ΑμεΑ στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, στις Δημόσιες Υπηρεσίες και στους χώρους άθλησης της πόλης, καθώς και σε όλες τις κοινότητες οι οποίες μπορούν να προσδιοριστούν σε σημεία όπου υπάρχει συνάθροιση κοινού, σχολεία, πλατείες, κοινοτικά γραφεία, λαϊκές αγορές και περιφερειακά ιατρεία.

Η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας
Αλεξάνδρα Βεντούρη – Νασοπούλου  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE