Εκπρόσωπος Υπουργείου Εξωτερικών Κίνας: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για την εξάπλωση του κορωνοϊού


Εκπρόσωπος Υπουργείου Εξωτερικών Κίνας: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για την εξάπλωση του κορωνοϊού

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χσιάο Λι Ζιάνγκ, ισχυρίστηκε την περασμένη Τετάρτη, ότι ο καροναϊός COVID-19 , που προκάλεσε τη μόλυνση, θα μπορούσε να έχει εισαχθεί στην Κινεζική πόλη Wuhan από Αμερικανούς στρατιώτες.

Η απάντηση δόθηκε μέσω twitter με αφορμή τα σχόλια τού συμβούλου του Αμερικανού Προέδρου, Ρόμπερτ Ο΄ Μπρέιν, ο οποίος κατηγόρησε την Κίνα για ολιγωρία στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης και αδιαφάνεια στην πληροφόρηση για τα μέτρα που πάρθηκαν για την καταπολέμησή του.
Ο Ο΄ Μπρέιν υπολόγισε ότι η καθυστέρηση της Κίνας «σήμαινε δίμηνη επιβάρυνση για τον υπόλοιπο κόσμο», που θα μπορούσε να προετοιμαστεί στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Πως οι πρώτες περιπτώσεις της άτυπης πνευμονίας στη Wuhan έγιναν γνωστές το Δεκέμβριο του 2019, ενώ την επιδημία του νέου κοροναϊού η Κίνα την ανακοίνωσε στις 20 Ιανουαρίου του΄20.

Ο Χσιάο Λι Ζιάνγκ έγραψε στο twitter πως σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ και τον κοροναϊό υπάρχουν μια σειρά ερωτημάτων- συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων για το ποιος πρωτονόσησε στα όρια των ΗΠΑ, πόσοι είναι συνολικά οι ασθενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες και πού νοσηλεύονται; «Μήπως ο Αμερικανικός στρατός έφερε την επιδημία στη Wuhan; σημείωσε.

Σύμφωνα με τη «Φωνή της Αμερικής» ένας άλλος εκπρόσωπος του Υπουργείου εξωτερικών της Κίνας, ο Ζιάο Γκεν Σουάν επέκρινε τις αρχές των ΗΠΑ για «ανήθικα και ανεύθυνα» σχόλια. Παρατήρησε ότι ακριβώς οι προσπάθειες του Πεκίνου για τον περιορισμό του κοροναϊού έδωσαν στον υπόλοιπο κόσμο πρόσθετο χρόνο για την προετοιμασία στην αντιμετώπιση της επιδημίας.

Πηγή: svoboda.org
imerodromos.gr

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube