Χωρίς κρούσμα η Φθιώτιδα – Ελέγχονται νέοι ασθενείς για κορονοϊό


Χωρίς κρούσμα η Φθιώτιδα - Ελέγχονται νέοι ασθενείς για κορονοϊό

Ελέγχονται δύο γιατροί του νοσοκομείου και μια γυναίκα που νοσηλεύεται – Σήμερα οι απαντήσεις – Αντίστροφη μέτρηση για τη δυνατότητα τεστ στη Λαμία;
Αρνητικά ήταν τα δύο τελευταία δείγματα που είχαν σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ από το Νοσοκομείο Λαμίας, ως «ύποπτα» για κορωνοϊό.
Λόγω των πολλών συσσωρευμένων δειγμάτων από όλη την Ελλάδα, τα αποτελέσματα ειδικά για την 25χρονη που νοσηλεύεται στο πέτρινο κτίριο με πόνους στο στήθος, καθυστέρησε σημαντικά, το ευχάριστο είναι πάντως ότι δεν νοσεί από τον νέο επικίνδυνο ιό.

Ομοίως και ο στρατιωτικός που είχε συμπτώματα της γρίπης και απομονώθηκε κι εκείνος προσωρινά μέχρι να βγει το αποτέλεσμα που όπως σημειώσαμε ήταν αρνητικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, το Νοσοκομείο Λαμίας πρόσφατα είχε προχωρήσει στην κατακύρωση διαγωνισμού για προμήθεια σύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού που μπορεί να υποστηρίξει τεστ για κορωνοϊό και δεν αποκλείεται αυτό να προχωρήσει άμεσα υπό το βάρος που ασκείται στο σύστημα υγείας για την σωστότερη και ταχύτερη ανίχνευση του Covid-19.

Δύο γιατροί και μια ασθενής

Εν τω μεταξύ «ύποπτα» περιστατικά εξακολουθούν και αξιολογούνται στο Νοσοκομείο Λαμίας, με ένα εξ αυτών να αντιστοιχεί σε γυναίκα που νοσηλεύεται εδώ και ημέρες σε Κλινική εξαιτίας άλλου προβλήματος. Παρουσίασε συμπτώματα πνευμονίας και εστάλη δείγμα για κορωνοϊό. Αντίστοιχα θα εξεταστούν για κορωνοϊό δύο γιατροί του Νοσοκομείο Λαμίας με τα αποτελέσματα να αναμένονται σήμερα Πέμπτη (19/3).

Οι επιστήμονες συνιστούν ψυχραιμία και αυστηρή τήρηση των μέτρων για τη μη εξάπλωση του ιού. Όπως σημειώνουν με έμφαση, τα πρώτα αποτελέσματα δε θα φανούν εντός του πρώτου 14ημερου αλλά η γενική καραντίνα θα λειτουργήσει ευεργετικά και θα φανεί η συμβολή της μέσα στον Απρίλιο.

Αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο είναι η δική μας συμπεριφορά που θα πρέπει να λειτουργούμε ως φορείς του ιού που δε θέλουν να τον μεταδώσουν στον πλησίον τους.

Και μην ξεχνάτε: «Μένουμε Σπίτι».

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube