ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΘΗΛΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΘΗΛΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΘΗΛΗΣ  –  ΕΔΡΑ: ΑΝΘΗΛΗ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανθήλης εκφράζει την αγανάκτηση του για το απαράδεκτο γεγονός ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τηλεπισκόπησης, βρέθηκε το 80% των βαμβακοπαραγωγών της Ανθήλης εκτός συνδεδεμένων επιδοτήσεων βαμβακιού.
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μία σημαντικά δραματική μείωση του εισοδήματος μας, σε μία περίοδο που τα συνολικότερα προβλήματα και οξυμένα είναι και πολύ σοβαρά (κορονοϊός).


Πρόκειται για ενέργεια που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Άλλωστε για πολλούς από μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και να απαιτήσουμε να διορθωθεί η αδικία που έχει γίνει σε βάρος μας.
Είναι βέβαιο ότι συνολικά για το χωριό αλλά και για αρκετούς από εμάς η μη απόδοση της συνδεδεμένης επιδότησης σημαίνει αδυναμία να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, στις Τράπεζες, στην απόδοση ασφαλιστικών εισφορών, στην αγορά εφοδίων για τη νέα καλλιεργητική περίοδο κλπ.

Σημαίνει επίσης ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία στην ικανοποίηση των καθημερινών αναγκών μας των δικών μας και των οικογενειών μας.
Για αυτό απαιτούμε άμεσα να αρθεί η αδικία και να μας αποδοθούν στο ακέραιο τα ποσά που αντιστοιχούν στον καθένα μας.
Άλλωστε ανεξάρτητα από το τι μπορεί να αποτυπώσει ο δορυφόρος στην τηλεπισκόπηση, το βασικό αποδεικτικό στοιχείο που δείχνει το μέσο όρο της παραγωγής μας είναι τα ίδια τα τιμολόγια πώλησης του βαμβακιού στα εκκοκκιστήρια.

Κι από αυτά αποδεικνύεται ότι η παραγωγή μας για τη φετινή χρονιά ήταν αρκετά πάνω από το μέσο όρο για την περιοχή μας που είναι αναγκαίος και αφορά την απόδοση των συνδεδεμένων επιδοτήσεων βαμβακιού. Αυτό είναι και βασικό στοιχείο που πρέπει να λάβει υπόψη ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Με βάση αυτά τα στοιχεία θα πρέπει ο καθένας μας άμεσα να προβεί σε κατάθεση ενστάσεων και παράλληλα ο Αγροτικός Σύλλογος Ανθήλης θα προχωρήσει σε διαμαρτυρία προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ καταθέτοντας αντίστοιχο έγγραφο με τις υπογραφές όλων μας.

Σε αυτή τη φάση και με δεδομένες τις συνθήκες λόγω κορονοϊού χρειάζεται εγρήγορση και αγωνιστικότητα παράλληλα με τα μέτρα ατομικής προστασίας που πρέπει να πάρουμε και την υγεία μας, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε και να μην υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας ακόμη και με τις μάσκες.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανθήλης σας καλεί όλους να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και στο τέλος να είστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε.
Για την συλλογή των υπογραφών υπεύθυνος ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανθήλης Γιάννης Πλιάτσικας τηλέφωνο 6974 89 80 73.

ΑΝΘΗΛΗ 21/3/2020

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΘΗΛΗΣ

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE