Αναλώσιμοι «ήρωες»;

Αναλώσιμοι «ήρωες»;

Μας βαφτίζουν ήρωες και μας πετούν στο λάκκο των λεόντων. Είμαστε οι αναλώσιμοι ήρωες ενός συστήματος που τρέφεται από εμάς. Από τη δουλειά μας, τις ανάγκες μας, τη ζωή μας. Μας αρμέγει την περίοδο της νηνεμίας και στις κρίσεις του είμαστε τα πρώτα θύματα.

  • Αναλώσιμοι ήρωες στα νοσοκομεία. Γιατροί που φωνάζουμε για ενίσχυση. Νοσηλευτές που κοιτάζουμε 20 και 30 ασθενείς. Καθαρίστριες με 500 ευρώ…
  • Αναλώσιμοι ήρωες στα εργοστάσια. Εργάτες και εργάτριες που συνωστιζόμαστε στα λεωφορεία και στις δουλειές. Δίπλα δίπλα στην ανησυχία για τον κορονοϊό και το μισθό.
  • Αναλώσιμοι ήρωες στα σούπερ μάρκετ. Υπάλληλοι ξεθεωμένοι στα ταμεία και στα ράφια να κοιτάμε τρομαγμένοι τον επόμενο πελάτη με το φόβο κάτω από τη μάσκα.
  • Αναλώσιμοι ήρωες και στη σύνταξη. Στην Ισπανία και στην Ιταλία, καταγγέλλουν γιατροί, εμάς που είμαστε πάνω από 65 μας αφήνουν να πεθάνουμε διότι ο εξοπλισμός δεν επαρκεί.

Με ευκολία μας ηρωοποιούν, μας θέλουν «ήρωες της διπλανής πόρτας», υπάκουους και άφωνους! Μας θέλουν παράδειγμα προς μίμηση για τον εργαζόμενο στην απέναντι πόρτα. Για να ανεχθεί την αναστολή της σύμβασης, τη μείωση του μισθού, την απόλυση και τώρα και μετά την πανδημία.

Είμαστε αναλώσιμοι όσο μειώνεται ο τζίρος και ήρωες όσο σωπαίνουμε. Είμαστε οι αναλώσιμοι ήρωες για εργοδότες, κυβερνώντες, παπαγάλους και βαστάζους. Για όλους αυτούς που και η πανδημία δείχνει ότι μας είναι αχρείαστοι…

Στο χέρι μας είναι να πάψουμε να είμαστε! Να γίνουμε οι πραγματικοί ήρωες της ημέρας, του παρόντος και του μέλλοντος, βάζοντας τέρμα σε αυτή την κατάσταση και ανοίγοντας το δρόμο για την κοινωνία όπου όλοι εμείς θα έχουμε την θέση που μας αξίζει…

katiousa.gr

Πηγή: 902.gr

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube