Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λαμιέων καταγγέλλει…


Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λαμιέων

Η Δημοτική Αρχή Λαμιέων, αξιοποιώντας την επιδημία του κορονοϊού, προχώρησε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και κάτω από αμφισβητήσιμες διαδικασίες, στην ανάθεση τμήματος της καθαριότητας εξωτερικών χώρων και της αποκομιδής απορριμμάτων σε εργολάβο.

Πρόκειται για μια απόφαση που συμβάλλει στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Δημοτικής Υπηρεσίας Καθαριότητας, ένα σημαντικό τμήμα της οποίας ήδη στηρίζεται σε μισθωμένους εργαζόμενους από εργολάβο, που παραχωρούνται στο Δήμο Λαμιέων μέσω του ΦΟΔΣΑ ΑΕ.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση Λαμιέων καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη εξέλιξη που συμβάλλει στην περαιτέρω διάλυση και απαξίωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, η οποία θα πρέπει να έχει αποκλειστικά Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα. Ταυτόχρονα φορτώνει νέα οικονομικά βάρη στο λαό της περιοχής. Συμβάλλει στην αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων. Προωθεί τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την παράδοση δημοτικών υπηρεσιών σε επιχειρηματίες.

Στην επίκληση από την Δημοτική Αρχή των ειδικών αναγκών που προκύπτουν από την επιδημία του κορονοϊού, σημειώνουμε ότι στην απόφαση ανάθεσης δεν περιγράφονται ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες που προέκυψαν, τι ακριβώς θα προσφέρει ο εργολάβος στη δίμηνη διάρκειας σύμβαση για να λάβει το ποσό των 70.000 € περίπου.

Επίσης, οι όποιες αυξημένες ανάγκες προκύψουν σε υπηρεσίες του Δήμου, λόγω κορονοϊού υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν με άμεσες προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, προκυρήσοντας παράλληλα τις μόνιμες θέσεις με πλήρη εργασιακά δικαιώντα, που έχει ανάγκη ο Δήμος σε κρίσιμες υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα.

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE