ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Οι υπερβολές στις εκφράσεις στα πλαίσια των παραταξιακών αντιπαραθέσεων στους φορείς συνηθίζονται, αλλά η αμφισβήτηση της αγωνιστικής διάθεσης και συντροφικότητας της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ξεπερνάει τα όρια.

Καταρχήν μας ικανοποιεί το γεγονός ότι για το ζήτημα του υπαλλήλου του ΙΚΑ η δημοτική αρχή δεν δίνει επί της ουσίας απάντηση, δείχνοντας με σαφή τρόπο την επιβεβαίωση των όσων επισήμανε ήδη, η Λαϊκή Συσπείρωση, με την προηγούμενη ανακοίνωση της.

Δεν δεχόμαστε μαθήματα αγωνιστικότητας από την δημοτική αρχή, η δράση και η πορεία μας έχει κριθεί και κρίνεται καθημερινά από την κοινωνία, οι αντιλήψεις και τα πιστεύω μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, δεν γεφυρώνονται.
Εμείς:

– Δεν πετροβολάμε δυστυχισμένους πρόσφυγες, πετροβολάμε αυτούς που με βομβαρδισμούς τους ξεριζώνουν από τον τόπο τους.
– Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, δεν αγκαλιαζόμαστε με τους εργοδότες της περιοχής για λίγα ΕΥΡΩ ή τρόφιμα και ψηφοθηρική στήριξη, κάνοντας τον ‘αόμματο’ στις μολύνσεις του περιβάλλοντος και σε κάθε μορφή αντεργατικής αυθαιρεσίας…
Στα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν την τηλεφωνική ‘εκ περιφοράς’ συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου:

1) Μέχρι πριν 3 μήνες υπερψηφίσαμε όλες τις εισηγήσεις ένταξης του Δήμου σε χρηματοδοτικά προγράμματα του ‘ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι’, τα ευρωπαϊκά κονδύλια είναι χρήματα των εργαζομένων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δικαιούμαστε, παρ’ότι την μερίδα του λέοντος λυμαίνονται οι επιχειρηματίες και οι βιομήχανοι,τα διεκδικούμε.

Όμως το ‘ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι’ έληξε το 2019, το ‘ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ’ που επικαλείται η δημοτική αρχή, δεν φαίνεται να είναι επίσημη εξαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φαίνεται να είναι υπόσχεση του Υπουργού εσωτερικών, που σε περίοδο συνύπαρξης των δραματικών συνεπειών της κρίσης και του κορονοϊού ,σε περίπτωση που η Ε.Ε. δεν εξαγγείλει πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ισχύσει λόγω της οικονομικής συγκυρίας, – άλλωστε το είπα-ξείπα είναι το πλέον σύνηθες στις Ελληνικές Κυβερνήσεις, ειδικά όταν αφορά υποσχέσεις στους Δήμους.

Παραμένει το ερώτημα :ποιος θα πληρώσει το απορριμματοφόρο;

2) Σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για το πόσο έχουν στοιχίσει οι εργασίες και οι προμήθειες στο δημαρχείο (δερμάτινο σαλόνι ,πολυτελή πόμολα -πόρτες κτλ) και από ποια κονδύλια έχουν καλυφθεί, η απάντηση της Δημάρχου είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος ,ότι τα χρήματα προέρχονται από χορηγίες,αρνήθηκε όμως να ενημερώσει ,ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ είναι οι χορηγοί και ποια είναι τα ποσά των χορηγιών ,λέγοντας ότι αυτά θα γνωστοποιηθούν αργότερα.

Από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο νόμος απαγορεύει ρητά να γίνονται δεκτές Δωρεές-χορηγίες προς τους δήμους , χωρίς να έχουν γίνει αποδεκτά με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,πριν την αποδοχή. Οι χορηγοί και τα ποσά για τα ανωτέρω , παρ’ότι έγιναν με την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής, δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα στο Δημοτικό Συμβούλιο,δεν μιλάμε για αποφάσεις….

Ποιοι είναι οι χορηγοί; Διαπλέκονται με τον Δήμο;

Ο ρόλος της Λαϊκής Συσπείρωσης της επιβάλλει ως λαϊκή αντιπολίτευση – πέραν των άλλων – είναι, να είναι επιφυλακτική, να ερευνά, αν βρει επιλήψιμα να ξεσκεπάζει .Γι’αυτό θέλουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με χορηγίες ή δωρεές προς το Δήμο, ή δωρεές του Δήμου προς άλλους, να συζητούνται σε κανονική συνεδρίαση, με διαφάνεια και έρευνα σε βάθος. Δεν ξεχνάμε τη σοφή παροιμία του λαού μας, που λέει ότι «Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ».

Στυλίδα,30  Μαρτίου 2020
Για τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΚΑΡΚΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube