Κώστας Μπασδέκης : “Ευθύνες του κρατικού μηχανισμού και της Περιφέρειας για τις ζημίες από τα καιρικά φαινόμενα …”


Κώστας Μπασδέκης : Ευθύνες του κρατικού μηχανισμού και της Περιφέρειας για τις ζημίες από τα καιρικά φαινόμενα …

Ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό και στην Περιφέρεια «…για έλλειψη σχεδιασμού …» με αφορμή τις σημαντικές ζημιές που υπέστησαν περιοχές από τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα ρίχνει ο Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Μπασδέκης.

Ο Κος Μπασδέκης πραγματοποίησε περιοδεία στις πλοηγήσεις περιοχές της Εύβοιας Και συγκεκριμένα στον Δήμο Κύμης –Αλιβερίου.

«Πρόκειται για σοβαρές ευθύνες του κρατικού μηχανισμού και της περιφέρειας για ζητήματα που έχουν αναδειχθεί από καιρό και αφορούν την προστασία του λαού από καιρικά φαινόμενα. Με αφορμή τις έντονες βροχοπτώσεις φάνηκε ξεκάθαρα η έλλειψη σχεδιασμού όσον αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, κατοικίες και καταστήματα αλλά και δημόσιες υποδομές, όπως το επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο.

Τόσο η περιοχή της Κύμης – Αλιβερίου, όσο και υπόλοιπες πληγείσες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, έχουν επισημανθεί από το παρελθόν ως επικίνδυνες για τέτοιου είδους φαινόμενα. Παρόλα αυτά τα κονδύλια που διατίθενται είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες.
Επειδή η προστασία του λαού από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις αντιμετωπίζεται στη λογική “κόστους- οφέλους”, επαναλαμβάνεται διαρκώς ότι πρόκειται για ακραία φαινόμενα που δεν μπορούν να προβλεφθούν και να αντιμετωπιστούν, αναπαράγοντας το αφήγημα της “ατομικής ευθύνης” όπως και στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Θα πρέπει άμεσα:

  • Να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλες οι Δημοτικές Ενότητες που έχουν πληγεί, ώστε να επιταχυνθούν οι ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών.
  • Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ή άλλα κρατικά κονδύλια.
  • Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στις υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο
  • Να διατεθούν τα αναγκαία κονδύλια για διάνοιξη και καθαρισμό ρεμάτων στο πλαίσιο ενός συνολικότερου σχεδιασμού που θα αφορά την προστασία του λαού από πλημμύρες, φωτιές και κάθε φυσικό φαινόμενο».

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE