Σοβαρά ερωτήματα για τον έλεγχο των μέτρων προστασίας ασθενών και εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές Υγείας


Σοβαρά ερωτήματα για τον έλεγχο των μέτρων προστασίας ασθενών και εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές Υγείας

Σοβαρά ερωτήματα για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων ασφαλούς λειτουργίας και προστασίας εργαζομένων και ασθενών σε ιδιωτικές δομές Υγείας της Αττικής προκαλούν τα κρούσματα που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε δύο τέτοιες δομές της Αττικής, με συνέπεια δύο νεκρούς και δεκάδες προσβεβλημένους από τον κορονοϊό.

Μιλώντας για τις δύο αυτές περιπτώσεις, ο Σ. Τσιόδρας έκανε λόγο για «απρόσεκτες συμπεριφορές υγειονομικών (…) συμπεριφορές που οδηγούν σε αναζωπυρώσεις», ενώ ο Ν. Χαρδαλιάς προανήγγειλε πειθαρχικούς και ποινικούς ελέγχους για την απόδοση ευθυνών στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν τηρήθηκαν, όπως θα έπρεπε, τα μέτρα. Αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Ούτε η επίκληση της ευθύνης των υγειονομικών, όμως, ούτε οι εισαγγελικές παρεμβάσεις μπορούν να συγκαλύψουν τον τουλάχιστον ανεπαρκή κρατικό έλεγχο για την εφαρμογή έστω και αυτών των μέτρων που έχουν συσταθεί στους χώρους της ιδιωτικής Υγείας, όπου η εργοδοσία εμφανίζεται να δρα ανεξέλεγκτα, όπως επιβεβαιώνουν άλλωστε από την πρώτη στιγμή και οι καταγγελίες εργαζομένων.

Επιβεβαιώνεται επίσης ο επείγοντας χαρακτήρας του αιτήματος του ΚΚΕ, όλες οι δομές Υγείας του ιδιωτικού τομέα να επιταχθούν και να τεθούν σε ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, με ευθύνη και έλεγχο του κράτους.

Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγείας είχε προειδοποιήσει. Με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι «από την πρώτη στιγμή έχει αναδείξει το μεγάλο ζήτημα με τα ελλιπέστατα μέτρα προστασίας στους χώρους της ιδιωτικής Υγείας, τονίζοντας ότι με αφορμή τα τελευταία περιστατικά, έρχονται στην επιφάνεια οι ευθύνες συνολικά της εργοδοσίας.

Πηγή: 902.gr

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE