«Η ΛΑΡΚΟ δεν πωλείται»: Κατάληψη των γραφείων στη Λάρυμνα από τους εργαζόμενους


«Η ΛΑΡΚΟ δεν πωλείται»: Κατάληψη των γραφείων στη Λάρυμνα από τους εργαζόμενους

Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας το μεσημέρι της Τρίτης, αντιδρώντας στη πρόθεση του ειδικού εκκαθαριστή της επιχείρησης να προχωρήσει σε συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων, κάτι που σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις. Την ίδια ώρα όπως δήλωσε στο TPP, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, Παναγιώτης Πολίτης, οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τη δράση τους μέχρι να παρθεί πίσω ο νόμος που εξοντώνει τη ΛΑΡΚΟ αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους και οδηγεί την επιχείρηση σε πώληση.
Η τελευταία πράξη του ειδικού εκκαθαριστή της επιχείρησης ήταν να ενημερώσει τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ ότι θα προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού, προκειμένου να μειωθεί ακόμη περισσότερο το μισθολογικό κόστος της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «902.gr», ο ειδικός εκκαθαριστής, με υπηρεσιακό σημείωμα, ζήτησε από τους τμηματάρχες του εργοστασίου της Λάρυμνας, να του προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό εργαζομένων που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του εργοστασίου. Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι ο εν λόγω προσδιορισμός του απαραίτητου αριθμού εργαζομένων καλείται να πραγματοποιηθεί κάτω από τις σημερινές συνθήκες, όπου η λειτουργία του εργοστασίου δεν ξεπερνά το 20% των δυνατοτήτων του.

Βάσει αυτής της εξέλιξης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, προχώρησε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης σε έκτακτη συνεδρίαση, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε να δοθεί δυναμική απάντηση. Άμεσα εργαζόμενοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης, ενώ παράλληλα σχεδιάζουν άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και μέλος του ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου, Παναγιώτης Πολίτης, δήλωσε στο TPP, ότι ο αγώνας των εργαζομένων δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο που διαλύει τη ΛΑΡΚΟ. Όπως είπε ο Παναγιώτης Πολίτης «έχουμε το συνεχόμενο αγώνα από το Δεκέμβρη με διάφορες κινητοποιήσεις, ώστε να αποσυρθεί ο νόμος που μετά τη ψήφισή του έχει σταματήσει επί της ουσίας τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ».

Επισημαίνει ακόμα ότι «δεχτήκαμε τρομερές μειώσεις, μέχρι και 45% στους μισθούς μας και στα δικαιώματα, περάσαμε το Πάσχα απλήρωτοι και αυτή τη στιγμή έχουμε μια ακόμη αντεργατική επιλογή της κυβέρνησης με τον ειδικό διαχειριστή που ζητάει ελάττωση του προσωπικού».
«Μέσα στα πλαίσια των κινητοποιήσεων απαντούμε με κατάληψη στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Θα κλιμακώσουμε», τονίζει ο Π.Πολίτης και συμπληρώνει, «Τη Παρασκευή στις 15 του μήνα έχουμε 24ωρη απεργία και κλιμακώνουμε. Οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν μέσα από τις γενικές συνελεύσεις. Θα κλιμακώσουμε μέχρι να παρθεί πίσω ο νόμος. Η ΛΑΡΚΟ δεν πωλείται για εμάς».

Πηγή: Thepressproject, 902

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube