ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΘΗΛΗΣ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΘΗΛΗΣ

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΘΗΛΗΣ 

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ 

Η τηλεδιάσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου Ανθήλης με τα κεντρικά του ΟΠΕΚΕΠΕ την περασμένη Τετάρτη (3/6) με μοναδικό θέμα τις συνδεδεμένες ενισχύσεις βαμβακιού στους παραγωγούς του χωριού μας απέδειξε ότι στόχος τους παραμένει το πετσόκομμα των συνδεδεμένων ενισχύσεών μας.
Αφού την τελευταία πενταετία κυριολεκτικά μείωσαν κατά 54% τις αποσυνδεδεμένες ενισχύσεις των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, τώρα με τη μέθοδο της τηλεπισκόπησης και ειδικά με την αποτύπωση της χλωροφύλλης στα χωράφια βαμβακιού, ένα μεγάλο μέρος των βαμβακοπαραγωγών της Ανθήλης θα χάσουν μέρος ή και όλη τη συνδεδεμένη.

Ο μέσος όρος της παραγωγής των χωραφιών της Ανθήλης, που είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο που θέτει ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν λαμβάνεται υπόψη, αντίθετα η αποτύπωση της χλωροφύλλης αποτελεί ίσως το μοναδικό κριτήριο για την απόδοση ή όχι της συνδεδεμένης.

Οι αγρότες του χωριού μας δεν «πουλάνε» χλωροφύλλη αλλά βαμβάκι…

Δεν κρύψαμε την παθογένεια της περιοχής, όμως οι παραγωγές μας είναι καλές και μπορούμε να επιβιώσουμε!
Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ανθήλης μέσα στην καραντίνα για τον κορονοϊό ανέδειξε το πρόβλημα με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και με συνέπεια το πάλεψε ώστε να πληρωθούν ΤΩΡΑ οι συνδεδεμένες για όλους τους Ανθηλιώτες.

Παρά την επιτυχημένη κινητοποίηση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και την τηλεδιάσκεψη που προέκυψε στη συνέχεια, το πρόβλημα παραμένει και θα απαιτηθεί αγώνας διαρκείας και συνεχή διεκδίκηση για να πάρουμε τις ενισχύσεις που δικαιούμαστε.
Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε όλους τους αγρότες της Ανθήλης ανεξάρτητα αν πάρουν ή δεν πάρουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση που δικαιούμαστε να συμμετάσχουν και να σταθούν στο πλευρό του ΔΣ του Συλλόγου μας για την οργάνωση των νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Ξέρουμε ότι στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής επιχειρείται με συστηματικό τρόπο να συγκεντρωθεί ο κλήρος και η παραγωγή σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους στον αγροτικό τομέα.
Ξέρουμε επίσης πως ό,τι χρήμα λείψει από μας, τους βιοπαλαιστές αγρότες, χρησιμοποιήθηκε από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση, ως χρηματοδοτικό εργαλείο για να ενισχύσει την κερδοφορία των παραπάνω επιχειρήσεων στερώντας μας παράλληλα το δικαίωμα να καλλιεργούμε τη γη μας.

Έχουμε δίκιο. Είμαστε πάρα πολλοί για να το επιβάλλουμε!

Θα νικήσουμε!  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE