«Κάτω τα χέρια από την ΛΑΡΚΟ» Μεγάλη Συγκέντρωση στο Σύνταγμα (Φώτο & VIDEO)


«Κάτω τα χέρια από την ΛΑΡΚΟ» Μεγάλη Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με το μαζικό τους συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης μαζί με τις οικογένειες τους έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης με διαλυτικές συνέπειες για την επιχείρηση και τους ίδιους, κορυφώνοντας παράλληλα έναν κύκλο κινητοποιήσεων με απεργίες, καταλήψεις, Γενικές Συνελεύσεις.

Με τη διαδήλωσή τους στο Σύνταγμα, μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, μαζί με τις οικογένειές τους, εργαζόμενους και κατοίκους από όλη τη Στερεά που γνωρίζουν πολύ καλά πως ο αγώνας αυτός είναι δικός τους, αλλά και την πλατιά έμπρακτη αλληλεγγύη Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και φορέων της Αττικής ακύρωσαν τις συκοφαντίες που αναπαρήγαγαν το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, που τους τσουβάλιαζαν με τα δικά τους golden boys που οι ίδιοι διόρισαν.

Οι εργαζόμενοι από τη ΛΑΡΚΟ κατέφθασαν με πούλμαν και συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια. Με συνθήματα όπως «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» και «Με αίμα και ίδρωτα δένουμε τ΄ ατσάλι θα τους σταματήσουμε μ’ ενότητα και πάλη» πορεύτηκαν στο Σύνταγμα. Εκεί τους υποδέχθηκαν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς της Αττικής, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, δηλώνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους. Η διαδήλωση κορυφώθηκε με συναυλία με τραγούδια του αγώνα.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.


Οι εργαζόμενοι απαιτούν: Να καταργηθεί ο νόμος της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ. Ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων της ειδικής διαχείρισης. Εδώ και τώρα χρηματοδότηση από τα δεκάδες δισ. που δίνονται και σε άλλες επιχειρήσεις, για τον εκσυγχρονισμό και παραπέρα ανάπτυξη εργοστασίου και μεταλλείων, για άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας. Εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE