Γερμανία: Δίμετρος ανδριάντας του Λένιν ανεγέρθηκε στο Γκελζενκίρχεν


Γερμανία: Δίμετρος ανδριάντας του Λένιν ανεγέρθηκε στο Γκελζενκίρχεν

Σε μια περίοδο που αγάλματα ρατσιστών και δουλεμπόρων ξεριζώνονται από οργισμένους διαδηλωτές, στη Γερμανία υψώνεται ανδριάντας του Βλάντιμιρ Λένιν.

Σε μια τελετή που διοργάνωσε σήμερα στην πόλη Γκελζενκίρχεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας το Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κόμμα της Γερμανίας (MLPD) έγιναν τα αποκαλυπτήρια του δίμετρου αγάλματος του σπουδαίου μπολσεβίκου επαναστάτη. Εκατοντάδες άνθρωποι, φορώντας μάσκες και παίρνοντας να αναγκαία μέτρα ασφαλείας, συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση η οποία περιείχε ομιλίες και μουσική.

Η ανέγερση του αγάλματος του Λένιν (που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930 στην Σοβιετική Ένωση) έρχεται μετά από μήνες προσπάθειας των κομμουνιστών της πόλης οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια που συνεχώς έβαζε στη διαδικασία το τοπικό συμβούλιο.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δυτικού Γκελζενκίρχεν είχε αποφασίσει ενάντια στην εγκατάσταση του ανδριάντα, αναπαράγοντας χιλιοειπωμένα αντικομμουνιστικά κλισέ και συκοφαντίες κατά του Λένιν. Ωστόσο, η επιμονή εκ μέρους του MLPD έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και με δικαστική απόφαση δόθηκε η άδεια για την ανέγερση του ανδριάντα.

«Η περίοδος των μνημείων για ρατσιστές, αντισημίτες, φασίστες, αντικομμουνιστές και άλλα απομεινάρια της ιστορίας έχει ξεκάθαρα περάσει», σημείωσε η επικεφαλής του MLPD Γκάμπι Φεχτνερ, προσθέτοντας ότι, αντίθετα, «ο Λένιν υπήρξε διανοητής παγκόσμιας σημασίας, που ήταν μπροστά από την εποχή του, ένας μαχητής για την ελευθερία και τη δημοκρατία».

Πηγή: In Defense of Communism

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube