Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 – Εκδήλωση τιμής και μνήμης στις Κορυσχάδες

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 - Εκδήλωση τιμής και μνήμης στις Κορυσχάδες

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας σε συνεργασία με την Κ.Ο. Ευρυτανίας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση τιμής και μνήμης στις Κορυσχάδες για την επέτειο σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου των αντιπροσώπων του λαού στις 14 – 27 Μάη 1944, υπό την αιγίδα της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης(ΠΕΕΑ).
Οι Εθνοσύμβουλοι αποτελούσαν ένα σώμα, παρόμοιο με τη Βουλή. Προέκυψαν από εκλέκτορες οι οποίοι είχε εκλεγεί σε ψηφοφορία που έγινε σε όλη την Ελεύθερη Ελλάδα, αλλά και σε κατεχόμενες περιοχές, στις 23 Απρίλη 1944. Η συμμετοχή ήταν μαζική, παρά την τρομοκρατία των κατακτητών και τη συκοφαντική εκστρατεία που είχε εξαπολύσει η λεγόμενη κυβέρνηση του εξωτερικού από το Κάιρο και το Λονδίνο.

Στις εκλογές αυτές ψήφισαν σχεδόν 1.800.000 ψηφοφόροι, όταν στις βουλευτικές εκλογές του 1936 συμμετείχε ένα εκατομμύριο περίπου. Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας είχαν δικαίωμα ψήφου οι νέοι από 18 χρονών και οι γυναίκες. Τότε εκλέχτηκαν και οι πρώτες γυναίκες – βουλευτές.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, ώρα 11.00 το πρωί, στην πλατεία των Κορυσχάδων Ευρυτανίας. Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Ως Παράρτημα Λαμίας καλούμε τα μέλη μας, τους απογόνους των αγωνιστών και τους φίλους της Ε.Α. και Δ.Σ.Ε. να δώσουν το «παρών» και να τιμήσουν μια σημαντική ιστορική επέτειο από τη νεότερη ελληνική ιστορία.

ΛΑΜΙΑ 23/06 2020  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE