Λαμιώτης στρατιωτικός αυτοπυροβολήθηκε σε στρατόπεδο του Κιλκίς


Λαμιώτης στρατιωτικός  αυτοπυροβολήθηκε  σε στρατόπεδο του  Κιλκίς

Αυτοπυροβολήθηκε με το υπηρεσιακό του όπλο ο στρατιωτικός του οποίου ο τραυματισμός ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 44χρονος άτυχος υπολοχαγός , ο οποίος υπηρετεί στο στρατόπεδο «Καμπάνη» του νομού Κιλκίς, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό του όπλο και ενώ βρισκόταν μέσα στο στρατόπεδο, εκτελώντας από χτες διατεταγμένη υπηρεσία.
Συνάδελφοί του τον αναζήτησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και τον βρήκαν αιμόφυρτο στο γραφείο του. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και στη συνέχεια στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes o υπολοχαγός ήταν ιδιαίτερα πιεσμένος κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα στο παρελθόν ζητήσει ολιγοήμερη αναρρωτική άδεια.

Ο στρατιωτικός είναι πατέρας ενός παιδιού και κατάγεται από τη Λαμία αλλά διαμένει χρόνια στο Κιλκίς

Οι εξετάσεις

Να σημειωθεί ότι ζητήματα που αφορούν τις υγειονομικές εξετάσεις, κυρίως, δε εκείνες που αφορούν τις εξετάσεις από ψυχολόγους έχουν αναδειχθεί πολλές φορές από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας (ΕΣΠΕΕ) Θεσσαλονίκης που γίνεται δέκτης παραπόνων πολλών μελών της για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την διάρκεια της πραγματοποίησης της Ετήσιας Υγειονομικής Εξέτασης (Ε.Υ.Ε), η οποία εξέταση είναι υποχρεωτική για όλα τα στελέχη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε πρόσφατη επιστολή της, τα κυριότερα προβλήματα αναφέρθηκαν είναι τα εξής :

«α. Η εξέταση των στελεχών γίνεται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία με αποτέλεσμα, να υπάρχουν καθυστερήσεις και ταλαιπωρία του προσωπικού, ενώ δυσχεραίνεται η εξέταση των συναδέλφων που επισκέπτονται για άλλους λόγους τα εξωτερικά ιατρεία.

β. Υπάρχουν μόνο δυο γιατροί – ψυχολόγοι τοποθετημένοι σε προσωρινό χώρο που εξετάζουν τα στελέχη που πηγαίνουν για ΕΥΕ, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να εξεταστούν όλοι και να αναγκάζονται να πηγαίνουν και άλλη μέρα με ραντεβού.

γ. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην καρδιολογική εξέταση, όπου ταυτόχρονα ο γιατρός που είναι εκεί εξετάζει στελέχη με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα αλλά και τους συνάδελφους που βρίσκονται για ΕΥΕ με αποτέλεσμα έντονο φόρτο εργασίας για τον ίδιο το γιατρό που μπορεί πριν η μετα να πρέπει να χειρουργήσει».

«Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε οι Ε.Υ.Ε. να πραγματοποιούνται σε καθορισμένο χώρο του νοσοκομείου όπου θα βρίσκονται Ιατροί μόνο για την ΕΥΕ, ώστε να εξυπηρετούνται εντός μια ημέρας οι συνάδελφοι αλλά και να αποσυμφορηθούν τα εξωτερικά ιατρεία», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, από την ΕΣΠΕΕΘ που ζητά επίσης «να γίνει αλλαγή μετά από μελέτη των αρμοδίων στον τρόπο και στο είδος της ΕΥΕ που θα πραγματοποιούν τα στελέχη προκειμένου να βελτιωθεί η παρεχόμενη μέριμνα υγείας προς τους συνάδελφους».

ilamia.gr

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube