ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει με δεκάδες συναδέλφους στην ευρύτερη περιοχή Λοκρίδας και ειδικότερα στην  Ελάτεια, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλη μείωση στις  ενισχύσεις τις οποίες λαμβάνουν και βαριά πρόστιμα λόγο εκπρόθεσμων υποβολών των δηλώσεων ΟΣΔΕ  για το έτος 2019, κάτι για το οποίο οι ίδιοι δεν ευθύνονται.

Οι συνάδελφοι  λάμβαναν διαβεβαιώσεις από την ΕΑΣ Αταλάντης ότι έχει δοθεί παράταση για τις υποβολές  δηλώσεων ΟΣΔΕ, κάτω από την πίεση των  εργασιών έκαναν χρήση της παράτασης η οποία όμως τελικά δεν δόθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα πολύ μεγάλες μειώσεις στα ποσά των ενισχύσεων που δικαιούνταν και μεγάλα πρόστιμα.
Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά στην Ελάτεια πρόκειται για 88 αγρότες οι οποίοι υπέβαλαν τις δηλώσεις τους μέσω της ΕΑΣ Αταλάντης και ουσιαστικά πετάχτηκαν εκτός ενισχύσεων ή έχασαν σημαντικά ποσά.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει τους συναδέλφους στο να μην μπορούν όχι μόνο να καλύψουν τα βασικά καλλιεργητικά έξοδα της τρέχουσας χρονιάς αλλά και στο να μην μπορούν να καλύψουν και στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους αφού αν συνυπολογιστούν και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα όπως αυξημένο κόστος παραγωγής και τιμές κάτω του κόστους για τα αγροτικά προϊόντα που παράγουν αυτές οι ενισχύσεις  είναι βασικό κομμάτι του ετήσιου εισοδήματος τους και χωρίς αυτές δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Στις όποιες μέχρι τώρα ενέργειες έχουν γίνει προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ενώ η ΕΑΣ Ατάλαντης έχει αναλάβει την ευθύνη του λάθους που έγινε, οι συνάδελφοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον εμπαιγμό, την αδιαφορία και την αλαζονεία των υπεύθυνων.
Απαιτούμε η Κυβέρνηση , το αρμόδιο Υπουργείο  και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να σταματήσουν να παίζουν κρυφτούλι με τους αγρότες  και να αποδοθούν άμεσα και στο ακέραιο τα χρήματα που δικαιούνται και έχουν παρακρατηθεί από τους συναδέλφους ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους και να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE