Να διορθωθεί η αδικία σε βάρος των αγροτών Λοκρίδας Φθιώτιδας

 Να διορθωθεί η αδικία σε βάρος των αγροτών Λοκρίδας Φθιώτιδας
ΕΡΩΤΗΣΗ
 

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Να διορθωθεί η αδικία σε βάρος των αγροτών Λοκρίδας Φθιώτιδας και να τους αποδοθούν άμεσα και στο ακέραιο τα χρήματα που δικαιούνται και τους έχουν παρακρατηθεί.

Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει με δεκάδες αγρότες της ευρύτερης περιοχής Λοκρίδας Φθιώτιδας και ειδικότερα στην Ελάτεια, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλη μείωση στις ενισχύσεις τις οποίες λαμβάνουν επιβάλλοντας τους βαριά πρόστιμα λόγο εκπρόθεσμων υποβολών των δηλώσεων ΟΣΔΕ για το έτος 2019, κάτι για το οποίο οι ίδιοι δεν ευθύνονται.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τουλάχιστον 88 αγρότες οι οποίοι υπέβαλαν τις δηλώσεις τους μέσω της ΕΑΣ Αταλάντης και ουσιαστικά πετάχτηκαν εκτός ενισχύσεων ή έχασαν σημαντικά ποσά.

Ταυτόχρονα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα λάμβαναν διαβεβαιώσεις από την ΕΑΣ Αταλάντης –στην οποία είχαν κατατεθεί οι δηλώσεις ΟΣΔΕ- ότι έχει δοθεί παράταση στην υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ και κάτω από την πίεση των εργασιών έκαναν χρήση της παράτασης η οποία όμως, όπως φαίνεται, δε δόθηκε ποτέ.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει τους αγρότες που βγήκαν εκτός ενισχύσεων στο να μην μπορούν όχι μόνο να καλύψουν τα βασικά καλλιεργητικά έξοδα της τρέχουσας χρονιάς, αλλά και στο να μην μπορούν να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους, αφού αν συνυπολογιστούν και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα όπως αυξημένο κόστος παραγωγής και τιμές κάτω του κόστους για τα αγροτικά προϊόντα που παράγουν, αυτές οι ενισχύσεις είναι βασικό κομμάτι του ετήσιου εισοδήματος τους και χωρίς αυτές δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Παρά το γεγονός ότι η ΕΑΣ Ατάλαντης έχει αναλάβει την ευθύνη του λάθους που έγινε, οι συγκεκριμένοι αγρότες δεν έχουν δικαιωθεί αντιμετωπίζοντας τον εμπαιγμό, την αδιαφορία και την αλαζονεία των υπεύθυνων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διορθωθεί η αδικία σε βάρος των αγροτών που έχουν υποστεί μείωση του εισοδήματός τους και να αποδοθούν άμεσα και στο ακέραιο τα χρήματα που δικαιούνται και τους έχουν παρακρατηθεί.

Οι Βουλευτές

  • Μαρίνος Γιώργος
  • Μανωλάκου Διαμάντω


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE