Στυλίδα: Επιτέλους πεζοδρομούν το βράδυ την πλατεία!!!

Στυλίδα: Επιτέλους πεζοδρομούν το βράδυ την πλατεία!!!

“Η Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου τολμά και δείχνει αποφασισμένη να αλλάξει πρόσωπο στη Στυλίδα και να κάνει την πόλη πιο ανθρώπινη και πιο φιλική προς το περιβάλλον”, γράφει το lamiareport.gr.  Με την πεζοδρόμηση της οδού Φαλάρων, θα την μετατρέψει σε προορισμό για τους κατοίκους όλου του νομού Φθιώτιδας! (Δεν θα βρίσκουμε τραπέζι να καθίσουμε). Η οδός Φαλάρων σε συνδυασμό με την κεντρική πλατεία θα προσφέρει άπλετο χώρο για περίπατο και ποδήλατο!  (Θα πηγαίνουμε να κάνουμε ποδήλατο μετά τα μεσάνυχτα!) Το όραμά μας για την πεζοδρόμηση της πλατείας επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα!

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο του “Lamiareport.gr”

Η Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου τολμά και δείχνει αποφασισμένη να αλλάξει πρόσωπο στη Στυλίδα και να κάνει την πόλη πιο ανθρώπινη και πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Πρώτο βήμα είναι η πεζοδρόμηση της κεντρικής οδού Φαλάρων, στο ύψος της κεντρικής πλατείας, για τους καλοκαιρινούς μήνες από τις 9:00′ το βράδυ μέχρι τις 3:00′ τα ξημερώματα. Η πρόταση θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Στυλίδας με σκοπό την έγκριση της απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Στυλίδας και της Επιτροπής Κυκλοφοριακού.

Η απόφαση αυτή αλλάζει το πρόσωπο της Στυλίδας και την μετατρέπει σε προορισμό για τους κατοίκους όλου του Νομού Φθιώτιδας. Η πεζοδρόμηση της κεντρικής οδού των Φαλάρων σε συνδυασμό με την κεντρική πλατεία θα προσφέρει άπλετο χώρο για περίπατο και ποδήλατο και ένα ασφαλές περιβάλλον σε μία εποχή όπου οι αποστάσεις είναι πολύ σημαντικές.
Η Στυλίδα γίνεται πλέον μία ανοικτή πόλη, με φιλικό, ανθρώπινο πρόσωπο, έτοιμη να υποδεχθεί επισκέπτες και να παράσχει σταδιακά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με γνώμονα την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής. Από αύριο οι Στυλιδιώτες θα κατεβαίνουν στο κέντρο, εκεί που η πόλη θα βουίζει από παιδικές φωνές και θα μπορούν με άνεση να απολαύσουν τον περίπατό τους και την εξυπηρέτηση από τα υφιστάμενα καταστήματα.

Η πεζοδρόμηση της πλατείας ήταν όραμα πολλών Στυλιδιωτών, ωστόσο μέχρι σήμερα κανένας δεν το τόλμησε. Η Δήμαρχος τολμά χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, αφού υπάρχουν και κάποιες αντιδράσεις από επαγγελματίες που δεν καταλαβαίνουν ότι η πεζοδρόμηση θα τους βοηθήσει. Είναι οι αντιδράσεις που υπάρχουν πάντα σε τέτοιες αλλαγές και παρεμβάσεις, που όμως αργότερα επικροτούνται και από αυτούς οι οποίοι αρχικά αντιδρούσαν.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη Δήμαρχο Στυλίδας μας είπε ότι αυτή η πεζοδρόμηση είναι μια πιλοτική, προσωρινή παρέμβαση, πριν την ολική ανάπλαση της πλατείας.

«Στόχος μας είναι, περισσότερη ασφάλεια και χώρος για τους δημότες και τους επισκέπτες, με όσο το δυνατόν λιγότερα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης. Θέλουμε περισσότερους πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους και γενικότερα επιδιώκουμε να έλθουμε κοντά σε έναν πιο “πράσινο” τρόπο ζωής, φιλικό προς το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής…», ειπε στο LamiaReport η Βιργινία Στεργίου.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube