Ξαναεγκαινίασαν για τρίτη φορά το Κ.Υ. Καμένων Βούρλων

Ξαναεγκαινίασαν για τρίτη φορά το Κ.Υ. Καμένων Βούρλων
ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Ξαναεγκαινίασαν για τρίτη φορά το Κ.Υ. Καμένων Βούρλων


Μετά από «αγρανάπαυση» αρκετών ετών, σήμερα 13 07 2020, κυβερνητική κουστωδία με τον Υπουργό Υγείας και το Δ/ντή της 5ης ΥΠΕ εγκαινιάζει και πάλι το πολύπαθο Κέντρο Υγείας Κ. Βούρλων. Υπογραμμίζουν, μάλιστα, και την 24ωρη λειτουργία του. Καλούν δε τον κόσμο της περιοχής να παραστεί και, όπως είθισται, να τους χειροκροτήσει για τη μεγάθυμη προσφορά τους.
Δεν τους χρωστάει ο λαός καμία χάρη, ούτε τους πρέπουν χειροκροτήματα. Ούτε στη ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συνυπεύθυνοι για την «περιπέτεια» στην οποία έριξαν το Κ.Υ. Για τον τρόπο που ιδρύθηκε, κατασκευάστηκε, λειτούργησε, λεηλατήθηκε, απαξιώθηκε και έκλεισε.

Μερίδιο πολιτικής ευθύνης για την πορεία αυτή έχουν και οι δημοτικοί άρχοντες του τόπου που δεν ξεσήκωσαν τους κατοίκους και δεν διεκδίκησαν όσα δικαιούνταν οι δημότες τους. Σε καμιά περίπτωση το Κ.Υ. Κ Βούρλων  δεν έπαιξε τον πραγματικό του ρόλο ως δημόσια μονάδα υγείας.

Και φυσικά ούτε τώρα θα μπορέσει να το κάνει, αφού οι προϋποθέσεις με τις οποίες το ανοίγουν (αποσπάσεις γιατρών και άλλου προσωπικού από Λαμία Αταλάντη κ.λ.π) δείχνουν τον περιορισμένο χαρακτήρα του. Εξάλλου η κατάσταση και η πορεία των υπόλοιπων Κ.Υ. που καρκινοβατούν είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Κοινή πολιτική των αστικών κομμάτων είναι ο περιορισμός του δημόσιου τομέα υγείας, η παραπέρα ιδιωτικοποίησή του, η λειτουργία του με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια για να «επενδύσουν» οι επιχειρηματικοί κολοσσοί του χώρου.

Στην κοινωνία της αγοράς η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών ανάγεται σε «ατομική ευθύνη». Έτσι μετατρέπουν την Υγεία σε ακριβό εμπόρευμα για τους λίγους, συρρικνώνοντας το ελάχιστο επίπεδο των δωρεάν κρατικών παροχών για τους πολλούς.  Αυτό είναι «ευρωπαϊκό κεκτημένο» για τους λαούς της Ε.Ε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ επιμένουμε στην ανάγκη ύπαρξης ενός και μόνου αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας – πρόνοιας – ασφάλισης για όλους χωρίς διακρίσεις, με ιδιαίτερες υπηρεσίες για ομάδες πληθυσμού όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι γυναίκες, οι χρόνια πάσχοντες, τα ΑμΕΑ. Σε αυτό το πλαίσιο ζητάμε:

• Να χρηματοδοτηθεί με τα απαραίτητα κονδύλια. Να γίνει άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού(ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού) με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα για πλήρη στελέχωση,
• Να εξοπλιστεί άμεσα με τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομή, όπως και με τα απαιτούμενα αναλώσιμα ώστε να έχει αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία.
• Να γίνουν παράλληλα διορισμοί γιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία. Να αποκτήσει άμεσα δικό του ασθενοφόρο και οδηγούς σε 24ωρη βάση.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube