Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΠΣτΕλ

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΠΣτΕλ

Η Ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για την ζωή των ανθρώπων, αλλά και για κάθε παραγωγική διαδικασία. Διαμορφώνει την ποιότητα της ζωής του λαού και τον σύγχρονο χαρακτήρα της.

Δεν μπορεί να είναι αντικείμενο κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων και μονοπωλίων.

Σε αυτή τη βάση θεωρούμε αναγκαίο τον δημόσιο έλεγχο και εκφράζουμε την αντίθεση μας στις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων που καθιέρωσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας.

Διαφωνούμε από θέση αρχών με ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των επιχειρηματικών ομίλων και του μεγάλου κεφαλαίου και φυσικά η διαφορετική μας γνώμη συμπεριλαμβάνει και το προτεινόμενο μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο στη θέση ΄΄ Κουκουβίστα΄΄ Δ.Ε Γραβιάς του Δήμου Δελφών στο Ν. Φωκίδας.

Εκτιμούμε ότι, πέρα από νομικές και διαδικαστικές ελλείψεις, η συγκεκριμένη πρόταση είναι επιβλαβής για τον τόπο και τους κατοίκους. Ιδιωτικοποιεί το νερό και τη χρήση του και δημιουργεί προϋποθέσεις ρύπανσής του. Επηρεάζει το φυτικό και ζωικό περιβάλλον της γύρω περιοχής.

Σε καμιά περίπτωση οι βλάβες που προκαλούνται και η συνολική ιδιωτικοποίηση στην παραγωγή της ενέργειας δεν μπορούν να ισοσκελιστούν με το όποιο τοπικό «ανταποδοτικό» όφελος.

Σε αυτή τη βάση, συνεκτιμώντας τα έγγραφα και τις διαμαρτυρίες που μας γνωστοποιήθηκαν, ψηφίζουμε ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

ΛΑΜΙΑ 22.07.2020  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE