Απάντηση της κ. Μπαρούτη Λίλιαν στη Δήμαρχο Στυλίδας για το θέμα των απ’ ευθείας αναθέσεων


Στις 27/7/2020 η Δήμαρχος Στυλίδας εξέδωσε δελτίο τύπου αναφερόμενη σε ανάρτησή μου στο προσωπικό μου προφίλ, σχετικά με την απευθείας ανάθεση έργου στον κ. Χειμάρα. Επειδή λοιπόν το δελτίο τύπου ήταν επί προσωπικού, θα ήθελα να σταθώ σε 4 σημεία.

1) Αναφέρει η κ. Δήμαρχος ότι για 5 χρόνια, ήτοι από το 2016 έως το 2020, ήμουν ο αποκλειστικός προμηθευτής του δήμου Στυλίδας. Το 2016 λοιπόν συνεργάστηκα με τον κ. Μπακογιάννη και τον κ. Σοφιανό – βιβλιοπωλεία Λαμίας- και πήραμε από κοινού την ανάθεση έργου.
Για τα επόμενα τρία χρόνια δηλαδή 2017, 2018 , 2019, μου έγινε απευθείας ανάθεση έργου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αφού οι υπόλοιποι συνάδελφοι για δικούς τους λόγους, και ενώ είχαν κληθεί, δεν θέλησαν να συμμετάσχουν. Η δική μου σύμβαση έληξε στις 31-12-2019 . Τώρα όσον αφορά στο 2020 που αναφέρει η κ. Δήμαρχος, είναι η χρονιά που διανύουμε, και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα συνεργασίας μαζί μου, μιας και η ανάθεση έγινε στον κύριο Χειμάρα.
2) Η “προνομιακή συνεργασία” με την τότε Δημοτική Αρχή, από πού προκύπτει, όταν οι υπόλοιποι συνάδελφοι έθεσαν τον εαυτό τους εκτός διαδικασίας?
3) Αναφέρει η κ. Δήμαρχος πώς μπορεί να δοθεί η ανάθεση εκτός Δήμου ” για περιπτώσεις που υφίστανται λόγοι πρακτικής και άμεσης ανταπόκρισης”. Αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι και πως η κ. Δήμαρχος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτούς, από τη στιγμή που δεν έχουμε ερωτηθεί?
4) Αναφερόμενη στο πρόσωπό μου, διερωτάται αν είχα την συγκεκριμένη πενταετία, που τελικά ήταν τριετία, τις ίδιες αγωνίες για τους συναδέλφους μου ,που έμειναν εκτός ανάθεσης. Ε.. Ναι κ. Δήμαρχε τις είχα, γι’αυτό άλλωστε και είχα απευθυνθεί σε συνάδελφο μου Στυλιδιώτη βιβλιοπώλη, περισσότερο από μία φορές, προτείνοντας του συνεργασία για τη συγκεκριμένη ανάθεση, αλλά αρνήθηκε.
Συγνώμη αν σας κούρασα έπρεπε όμως να σας παραθέσω τα γεγονότα.

 

Λίλιαν Μπαρούτη  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE