Τα στοιχεία αποκαλύπτουν την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης για την υγεία του λαού

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης για την υγεία του λαού

Στοιχεία που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και αποδεικνύουν ότι βασικό κριτήριο για τις επιλογές της δεν ήταν η υγεία του λαού, αλλά το πώς θα εξυπηρετήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που συνδέονται με το «άνοιγμα» του Τουρισμού και των Μεταφορών, παρουσίασε χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, από τους 2.162.251 εισερχόμενους στη χώρα ελέγχθηκαν στα σημεία εισόδου μόνο οι 266.116, δηλαδή μόλις το 12%! Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν ίσχυσε ευθύς εξαρχής η επίδειξη εξέτασης στις πύλες εισόδου της χώρας, που θα δείχνει ότι ο επισκέπτης δεν πάσχει από κορονοϊό, κάτι που θα γίνεται από εδώ και στο εξής, ανέφερε το εξής απίστευτο:
Ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης παίρνονται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και ότι ανάλογα με την εξέλιξή τους κρίνεται και η αποτελεσματικότητα των μέτρων που παίρνει προληπτικά η κυβέρνηση! Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο λαός μας λειτούργησε σαν πειραματόζωο, με την κυβέρνηση να κουρελιάζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι όροι που έθεσαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, κυρίως όσοι σχετίζονται με τον Τουρισμό.

Και τώρα που φαίνεται ότι η έξαρση των κρουσμάτων εκτοξεύεται, με καθοριστική συμβολή των «εισαγόμενων», παίρνεται αυτό ακριβώς το μέτρο που θα μπορούσε να παρθεί προληπτικά, από τα μέσα Ιούλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν το 1/6 του συνόλου των κρουσμάτων καταγράφηκε την τελευταία βδομάδα (961)!

Επιπλέον, όπως είπε ο υπουργός, από τα 5.623 κρούσματα στη χώρα, τα 1.146 πήραν εξιτήριο από νοσοκομεία και τα 2.839 ανάρρωσαν κατ’ οίκον, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία όσων νόσησαν, είτε έμειναν σπίτι χωρίς συστηματική ιατρική παρακολούθηση, είτε αναγκάστηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για κατ’ οίκον ιατρικές επισκέψεις.

Αυτό δείχνει ότι με ευθύνη της κυβέρνησης το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει αθωράκιστο και γυμνό, ενόψει μάλιστα του δεύτερου κύματος. Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτουν την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης για τη ραγδαία αύξηση και διασπορά της νόσου στη χώρα, για το άνοιγμα του τουρισμού με δειγματοληπτικούς αντί για καθολικούς ελέγχους, «υγειονομικά» πρωτόκολλα υποταγμένα στους νόμους της αγοράς και όχι της επιστήμης, κι ένα σύστημα Υγείας της «μιας νόσου», που εξακολουθεί να αγκομαχά κάτω από το βάρος των τεράστιων ελλείψεων σε κρατικούς πόρους και μόνιμο δυναμικό.

Παρ’ όλα αυτά και χτες η κυβέρνηση επιχείρησε να μετατοπίσει τις δικές της ευθύνες στον λαό, ενοχοποιώντας τον για τη χαλάρωση που τροφοδότησε η πολιτική της, με τα αναρίθμητα «μπρος – πίσω» και τις «εκπτώσεις» στα μέσα προστασίας, αφήνοντας ξεκρέμαστους χιλιάδες εργαζόμενους από τη στάση του λεωφορείου μέχρι τον εργασιακό τους χώρο, με την «κοστολόγηση» των ουσιαστικών μέτρων πρόληψης, χαραμίζοντας το χρόνο που κερδήθηκε στα πόδια του τουριστικού κεφαλαίου.

Και στη χτεσινή ενημέρωση η «ατομική ευθύνη» απογειώθηκε για το μετά, «για την πορεία της πανδημίας, για τον περιορισμό της διασποράς».


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube