Ρωσία: Ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Ρωσία: Ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Η Ρωσία άρχισε την παραγωγή του νέου εμβολίου της κατά της COVID-19, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Υγείας.

«Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο, με την επωνυμία Sputnik V, έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2, όμως επιστήμονες από τη Δύση εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πάνω από την ασφάλεια, με τις ενστάσεις να επικεντρώνονται στο γεγονός ότι αυτό έγινε πριν ολοκληρωθεί το τρίτο στάδιο δοκιμών, που απαιτεί εμβολιασμό χιλιάδων.
Το θέμα του εμβολίου και των φαρμάκων για την αντιμετώπιση του SARS-COV-2 έχει γίνει αντικείμενο σφοδρότατου ανταγωνισμού ανάμεσα σε φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες βλέπουν τα περιθώρια μεγάλης κερδοφορίας που έχει δημιουργήσει η τεράστια «αγορά» της πανδημίας με …δισεκατομμύρια «πελάτες». Γεγονός είναι ότι όχι μόνο οι όμιλοι στη Ρωσία, αλλά και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο έχουν επισπεύσει τις διαδικασίες για την παραγωγή του εμβολίου, με τον κίνδυνο να παραχθούν στα αρχικά στάδια εμβόλια που δεν θα έχουν δοκιμαστεί επαρκώς.


Η άποψη ενός Έλληνα γιατρού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού (Sputnik V) που εφήυραν Ρώσοι επιστήμονες

 


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE