Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας

Συνεδρίασε την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας με τα παρακάτω θέματα:

 
Θέμα 1 : Απόδοση χρηματοδότησης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών Σχολικών Επιτροπών έτους 2020
Θέμα 2 : Ανανέωση συμβάσεων εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) του προσωπικού το οποίο απασχολείται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος
Θέμα 3 : Παροχή γνώμης του σχεδίου καθορισμού τιμολογιακής πολιτικής για το έτος 2021 και του σχεδίου τεχνικού προγράμματος του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ
Θέμα 4 : Αντικατάσταση μέλους στην επιτροπή παρακολούθησης της διαβαθμικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Στυλίδας για την υποστήριξη του υποέργου «Μελέτες ωρίμανσης των σχετικών έργων – αδειοδοτήσεις της πράξης με κωδικό ΟΠΣ 50221557»
Θέμα 5 : Σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ”, του Δήμου Στυλίδας
Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας

Οι θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στα θέματα της ημερησίας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας την Τετάρτη 26/08/2020 και ώρα 19.00΄.

-Στο 1ο θέμα συμφωνώ και ψηφίζω ΝΑΙ

-Στο 2ο θέμα ψηφίζω ΝΑΙ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για την ανάγκη μετατροπής όλων των συμβάσεων εργαζομένων ορισμένου χρόνου, σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ.

-Στο 3ο θέμα ψηφίζω ΌΧΙ , εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την αντίθεση μας στην μετατροπή του χαρακτήρα του ΦΟΔΣΑ (Φορέας διαχείρισης Στερεών Aποβλήτων) από Διαδημοτική Επιχείρηση σε Ανώνυμη Εταιρεία, που λειτουργεί πλέον με κριτήριο το κέρδος και άνοιξε την πόρτα στις ορέξεις των εργολάβων και την δυνατότητα ακόμη και ιδιωτικοποίηση του.

-Στο 4ο θέμα που αφορά αντικατάσταση αιρετών ως μελών επιτροπής, ψηφίζω ΛΕΥΚΌ (πρόκειται για πολιτική επιλογή και πρόταση που αφορά την πλειοψηφία).

-Στο 5ο θέμα ψηφίζω ΌΧΙ, γιατί πιστεύουμε ότι προκειμένου να στηριχτούν αντίστοιχα προγράμματα του «ΙΟΛΑΟΣ» θα περικοπούν κονδύλια από  χρηματοδότηση κατεξοχήν αρμοδίων φορέων όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλων την στιγμή που οι ελλείψεις τους σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή είναι σοβαρές και καθοριστικές για την αποτελεσματική τους δράση και χρειάζονται ενίσχυση της χρηματοδότησης τους.

Θέση μας είναι ότι για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, απαιτείται Κεντρικός Εθνικός Σχεδιασμός δράσης με ευθύνη και αρμοδιότητα Κεντρικού Κρατικού Ενιαίου Φορέα που θα έχει επαρκή στελέχωση, εξοπλισμό και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κατακερματισμός αρμοδιοτήτων σε διαφορετικά επίπεδα και φορείς οδηγεί σε δυσκολία συντονισμού και συνεννόησης ανάληψης ευθυνών και δράσης με γνωστά αποτελέσματα καταστροφών και απωλειών όπως στο μάτι, Ηλεία και αλλού.

ΚΑΡΚΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
 


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE