Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020: Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” στη Λαμία

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020: Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” στη Λαμία


Δελτίο Τύπου 

Τομεακό Συμβούλιο Φθιώτιδας της ΚΝΕ

Η φωνή της νεολαίας θα ακουστεί ξανά, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στη Λαμία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Τσαλτάκη και θα ξεκινήσει στις 8:00΄μ.μ.

Φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” θα είναι …αλλιώς! Αλλά όπως πάντα το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού της χρονιάς, απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε ο λαός και η νεολαία. Καλούμε τη νεολαία και το λαό της περιοχής, με τη συμμετοχή τους στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”, να δώσει αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, το κράτος και το σύστημα, που μας κουνάνε το δάχτυλο, για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. Να στείλουμε δυναμικό μήνυμα “οργανωμένης απειθαρχίας” στη βαρβαρότητα που ζούμε, στη χρεοκοπημένη πολιτική εξυπηρέτησης των λίγων σε βάρος των πολλών!
Η συνάντησή μας στο Φεστιβάλ να σηματοδοτήσει το δυνάμωμα του αγώνα για μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση του σάπιου συστήματός τους, για την απεμπλοκή της χώρας από τα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με αίσθημα ευθύνης, πήραμε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας στη χώρα μας όλα τα απαραίτητα μέτρα, προσαρμόζοντας τη λειτουργία και τη δράση μας, για να προφυλάξουμε σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες την υγεία των μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ. Έτσι θα κάνουμε και στο Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ προσαρμόζεται, για την προστασία των επισκεπτών του, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε όλη την έκταση. Προστατεύουμε την υγεία τη δική μας και των υπόλοιπων επισκεπτών του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Πιο συγκεκριμένα:

• Η πρόσβαση στους χώρους των Φεστιβάλ θα γίνεται ελεγχόμενα, με τις “πύλες” του Φεστιβάλ να ανοίγουν 2 ώρες νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα έναρξης του προγράμματος για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής. Αντίστοιχα και η αναχώρηση θα γίνεται τμηματικά, με τον ίδιο τρόπο.

•Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ οι επισκέπτες του θα το παρακολουθούν αποκλειστικά καθιστοί, με τις απαραίτητες αποστάσεις.

•Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

•Κατά την είσοδο των επισκεπτών στο Φεστιβάλ θα γίνεται θερμομέτρηση, ενώ θα υπάρχουν και αντισηπτικά ανά μικρές αποστάσεις.

•Μέλη της ΚΝΕ θα φροντίζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του οποιουδήποτε συνωστισμού.

Η νεολαία δε φιμώνεται!

Φέτος αποδείξαμε: «…και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή»! Με την επιτυχία των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, θα δώσουμε ακόμα πιο αποφασιστική απάντηση της νεολαίας.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ “ΑΝΑΣΑΙΝΟΥΜΕ”,

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

• Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του, με τίτλο “…Εμείς που λες τα φτιάχνουμε όλα στο φως…Να είμαστε έτοιμοι. Κάθε ώρα είναι δικοί μας ώρα!”

• Ομιλία από τον Λευτέρη Νικολάου- Αλαβάνο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

• Ροκ συναυλία με τοπικά μαθητικά συγκροτήματα

• Ροκ- έντεχνη συναυλία με τον Αλέξανδρο Ντουβρά, Ανδρέα Λενά, Ιωάννη Κυριάκου και Κωνσταντίνο Ζαχαρόπουλο.

Στο χώρο λειτουργούν:

• Μαθητικό στέκι με παιχνίδι της ΚΝΕ “Πες βρες” και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “I can’t breathe”

• Μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ με θέμα: Μουσικές του κόσμου και Κουκλοθέατρο “Λιχουδοχώρα”

• Περίπτερο του Ριζοσπάστη, και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

• Έκθεση επιμελημένη από την Ο.Π Αν. Στερεάς και Εύβοιας με τίτλο: “I can’t breathe- ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΙΝΟΥΜΕ”  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube