Κορονοϊός – Λαμία: “Καμπανάκι για την περιοχή αλλά όχι σύγχυση και πανικός!”


Κορονοϊός – Λαμία: “Καμπανάκι για την περιοχή αλλά όχι σύγχυση και πανικός!” – Σε καραντίνα αρκετοί κάτοικοι – Σε Νοσοκομείο στην Αθήνα η 14χρονη που βρέθηκε θετική

– Σε καραντίνα αρκετοί κάτοικοι – Σε Νοσοκομείο στην Αθήνα η 14χρονη που βρέθηκε θετική

Σε σημερινές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Θύμιος Καραΐσκος μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε δύο παιδιά 16 και 14 ετών,υπογράμμισε:

“Το άνοιγμα των σχολείων μας ανησυχεί όμως ως Δήμος έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Καθαριότητα, απολύμανση αλλά και προμήθεια μασκών εκτός αυτών που θα μας προμηθεύσει η ΚΕΔΕ κεντρικά, με στόχο την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων. Υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού με δυσάρεστες συνέπειες όχι μόνο στη δημόσια υγεία αλλά και στην αγορά και πρέπει να δράσουμε με σύνεση για να τις αποφύγουμε. Ο ΕΟΔΥ έχει αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που ορίζουν τα πρωτόκολλα, οφείλουμε όμως όλοι να λειτουργήσουμε ψύχραιμα, υπακούοντας στους κανόνες που διέπουν την διαχείριση της πανδημίας.
Ως δήμος αν χρειαστεί θα προβούμε και σε ενέργειες που είναι και πέρα από τα καθήκοντα μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Δεν χρειάζεται σύγχυση και πανικός…”

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του www.fonografos.net, από την ιχνηλάτηση της 14χρονης, έγιναν περίπου 30 τεστ στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς εργάζεται εκεί συγγενικό της πρόσωπο. Για καθαρά προληπτικούς λόγους, η 14χρονη που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα για νοσηλεία.

Σήμερα στην Λαμία γίνονται πολλά τεστ από την ιχνηλάτηση των επαφών των δύο νέων.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE