ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΜΙΕΩΝ: Να στηρίξουμε το δικαίωμα στην εργασία των συμβασιούχων της καθαριότητας του Δήμου!


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΜΙΕΩΝ: Να στηρίξουμε το δικαίωμα στην εργασία των συμβασιούχων της καθαριότητας του Δήμου !

Να στηρίξουμε το δικαίωμα στην εργασία των συμβασιούχων της καθαριότητας του Δήμου !

ΛΑΜΙΑ 21 09 2020

Το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτέμβρη 2020, συμβασιούχοι της καθαριότητας στο Δήμο Λαμιέων, θα βρεθούν για μία φορά ακόμη στο δικαστήριο -Εφετείο Λαμίας- διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία, αφού το 2018, η Δημοτική Αρχή κ. Σταυρογιάννη, αξιοποιώντας και την αντεργατική πολιτική τής τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανανέωσε τις συμβάσεις τους.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση στεκόμαστε στο πλευρό τους και δηλώνουμε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Ανάγκες που παραμένουν ακόμη και σήμερα, καθώς τα κενά προσωπικού στην υπηρεσία καλύπτονται από τη σύγχρονη δουλεμπορική τακτική της εκμίσθωσης εργαζομένων από εργολάβο.

Στο πλαίσιο αυτό απαιτούμε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή να παρέμβει στο δικαστήριο και να στηρίξει με κάθε τρόπο τη δικαίωση των εργαζομένων. Εξάλλου, στελέχη τόσο από την παράταξη του Δημάρχου, όσο και από την παράταξη του κ. Στασινού -που συμπράττουν στη διοίκηση του Δήμου- είχαν σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, όταν η τότε δημοτική αρχή δεν τους ανανέωσε τις συμβάσεις.

Για τη Λ.Σ. Λαμιέων

Γιώργος Δελιχάς


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE