Καμμένα Βούρλα: Απαράδεκτη ξενοφοβική αντίδραση για να μη φιλοξενηθούν προσφυγόπουλα


 

Καμμένα Βούρλα: Απαράδεκτη ξενοφοβική αντίδραση για να μη φιλοξενηθούν προσφυγόπουλα

Σε ημίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν ορισμένοι κάτοικοι των Kαμένων Βούρλων διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής τους.

Συγκεκριμένα, με το που έγινε αντιληπτό ότι σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων μεταφέρθηκαν με λεωφορείο περίπου 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν κάτοικοι καθώς και στελέχη της δημοτικής αρχής, απαιτώντας την άμεση απομάκρυνσή τους. Παράλληλα έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιοχή ενώ κορύφωσαν την αντίθεσή τους λίγο αργότερα με τον αποκλεισμό της εθνικής οδού.
Στην απαράδεκτη ξενοφοβική αντίδραση πρωτοστάτησε ο δήμαρχος ο οποίος συγκάλεσε άμεσα διά περιφοράς(!) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε ανακοίνωση που εξέδωσε δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στην εγκατάσταση «έστω και ενός μετανάστη/ πρόσφυγα», ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, αναφέροντας ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Τονίζει επίσης ότι «η εγκατάσταση προσφύγων κοντά σε σχολικές μονάδες και μέσα στην εμπορική κίνηση της πόλης, θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μόνιμων και επισκεπτών τόσο στη λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων όσο και στην ευρύτερη περιοχή». Όπως σημειώνουν «η τουριστική περίοδος δεν έχει κλείσει, οι συνθήκες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν διασφαλίζουν την παραμονή τους, η εγγύτητα του χώρου φιλοξενίας με τα σχολεία της περιοχής είναι αποτρεπτικός παράγοντας και ζητούν την άμεση μεταφορά τους».

Επίσης στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία δεν συμμετείχε η «Λαϊκή Συσπείρωση», αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη, καθώς και να αναλάβει ο Δήμος και οι φορείς της περιοχής την πρωτοβουλία άσκησης πιέσεων για την απομάκρυνση των προσφύγων.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, που επιλέχθηκε για την εγκατάσταση προσφύγων μετά από συμφωνία του ιδιοκτήτη με τον ΔΟΜ, ήταν κλειστό για σχεδόν 15 χρόνια, με αποτέλεσμα το κτίριο να μη βρίσκεται σε καλή κατάσταση.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube