Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι μαθητές

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι μαθητέςΣε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, αλλά και επίλυση προβλημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες μαθητές σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, ενώ για σήμερα Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε μια σειρά πόλεις της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα καταλήψεις σχολικών μονάδων έγιναν χθες στη Λαμία και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδας όπως η Στυλίδα, η Τιθορέα και το Μαρτίνο, στη Χαλκίδα, στην Ιστιαία και τις Γουβιές Εύβοιας, στη Θήβα και το Σχηματάρι.

Για σήμερα Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαθητών στη Χαλκίδα στις 11.30 π.μ. στο «Στρογγυλό», στη Λαμία στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λιβαδειά στις 11.30 π.μ. στο «Ζάππειο» και στα Ψαχνά Ευβοίας επίσης στις 11.30 π.μ. μπροστά από το Δημαρχείο.

Η μείωση των μαθητών ανά τμήμα αποτελεί το βασικό αίτημα των μαθητικών καταλήψεων, καθώς σε ένα μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων της Στερεάς Ελλάδας ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα ξεπερνά τους 25. Ζητούν να προσληφθούν καθηγητές και να σπάσουν τα πολυάριθμα τμήματα, σημειώνοντας παράλληλα ότι σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκονται στριμωγμένοι σε αίθουσες που δεν έχουν καν παράθυρα.

Παράλληλα, οι μαθητές διεκδικούν πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες και σε πολλές περιπτώσεις οι καθαρίστριες καλούνται να καθαρίσουν και σε δεύτερο σχολείο. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στο σχολείο της Λαμίας, ο διευθυντής ζήτησε από καθηγητές να καθαρίζουν οι ίδιοι τις αίθουσες και σε περίπτωση που δεν προλαβαίνουν να αναλάβουν να βοηθήσουν και μαθητές.

Την ίδια στιγμή το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής των διεκδικήσεων του λαού που προωθεί η κυβέρνηση εφαρμόζεται και σε βάρος των μαθητών. Σε πολλές περιπτώσεις δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε έλεγχο μαθητών και σε συχνή παρουσία έξω από σχολεία, ενώ πίεση και απειλές προς τους μαθητές ασκείται και από διευθυντές και εκπαιδευτικούς σχολείων.

902.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube