Για την άφιξη των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στα Καμένα Βούρλα


Για την άφιξη των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στα Καμένα Βούρλα

Για την άφιξη των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στα Κ. Βούρλα

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Καμένα Βούρλα μετά την έλευση για προσωρινή φιλοξενία ασυνόδευτων μεταναστόπουλων σε ξενοδοχείο της πόλης σημειώνουμε τα εξής:

Θεωρούμε απαράδεκτες τις ενέργειες του Δημάρχου και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου -η οποία πάρθηκε βιαστικά και δια περιφοράς- που αναγνωρίζουν δήθεν την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά δεν τους θέλουν στον τόπο τους, ούτε περαστικούς.
Επίσης δεν συμφωνούμε με τις αντιδράσεις μερίδας κατοίκων οι οποίες, μπορεί να έχουν ποικίλες αιτίες, καταλήγουν όμως στο ίδιο αποτέλεσμα. Από την αρχή απορρίψαμε τις συνωμοσιολογίες και δείξαμε τους ενόχους της έκρηξης και επιδείνωσης του συγκεκριμένου προβλήματος στη χώρα μας: τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, πολέμους και επεμβάσεις, την εκμετάλλευση που γεννά τη φτώχεια και την προσφυγιά, την «αξιοποίηση» των προσφύγων – μεταναστών από το κεφάλαιο για να ρίξει ακόμα πιο κάτω την τιμή της εργατικής δύναμης, να διασπάσει τους εργαζόμενους και με την καλλιέργεια του ρατσισμού να στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου, ώστε να φαγωθούν μεταξύ τους, ενώ η πλουτοκρατία θα διαιωνίζει την εξουσία και τα κέρδη της.

Και όλοι αυτοί έχουν όνομα. Πρόκειται για την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, την αστική τάξη κάθε χώρας, τα αστικά κόμματα, όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και τις Συμφωνίες που υπέγραψαν. Και, έτσι, εγκλώβισαν χιλιάδες πρόσφυγες – μετανάστες στην Ελλάδα εμποδίζοντάς τους να πάνε εκεί που θέλουν.

Ακόμα, αρχική και βασική μας θέση ήταν, και συνεχίζει, η άρνηση ανάμειξης των ΜΚΟ στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Αντίθετα με την κυβέρνηση της ΝΔ που έχει την πρώτη ευθύνη, αντίθετα με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και των δυνάμεων της τοπικής «αυτοδιοίκησης» που τις αποδέχονται, τους δίνουν βήμα και ρόλο.

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που έφτασαν στα Κ. Βούρλα έχουν ανάγκη συμπαράστασης και φιλοξενίας. Να εξασφαλιστούν οι όροι ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαμονής, μέχρι να φύγουν για τους τόπους προορισμού τους.

Καλούμε τέλος όσους αντιδρούν να μην ξεσπούν στα θύματα, αλλά να κατευθύνουν την αντίδρασή και το μένος τους εναντίον των αιτιών που γεννούν τη φτώχεια και την προσφυγιά.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λ.Σ.

Γιάννης Ηλιόπουλος

Κ. Βούρλα 24.09.2020  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE