ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ – Γράφει ο Γιάννης Φραγκούλης


ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ - Γράφει ο Γιάννης Φραγκούλης

Κε αρχισυντάκτη

Άκουσα το δήμαρχο των Καμένων Βούρλων να μιλάει σε ραδιοφωνικό σταθμό για το ζήτημα της εγκατάστασης ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων.

Βλέποντας τις αντιδράσεις κάποιων, ελάχιστων κατοίκων, διέκρινα τα στελέχη της ΝΔ και όλα τα υποχείρια του Υπουργού Οικονομικών στην περιοχή των Καμένων Βούρλων και στην περιφέρεια, να ηγούνται μιας «κινητοποίησης» που όπως φάνηκε, είχε επικεφαλής το δήμαρχο. Βέβαια ο υπουργός τηρεί σιγή ιχθύος μέχρι τώρα. Υπάρχει και η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από το ρατσισμό. Είναι σίγουρο ότι οι λίγες δεκάδες φωνασκούντων δεν αποτελούν την πλειοψηφία στα Καμένα Βούρλα.

Είναι άθλιος εμπαιγμός να προσπαθούν να κρύψουν την απανθρωπιά τους πίσω από την δικαιολογία ότι δεν ήταν ενήμεροι. Και ενήμεροι να ήταν το ίδιο θα έκαναν, ο ρατσισμός περισσεύει. Άλλωστε, η παρουσία στον ίδιο χώρο και η συμπόρευση με το κόμμα του γνωστού Χρυσαυγίτη υπόδικου Λαγού, μόνο τα πραγματικά αίτια των αντιδράσεων τους αποδεικνύει, τη μισανθρωπιά και μάλιστα απέναντι σε παιδιά.

Η εκλογική εκμετάλλευση της αγωνίας των κατοίκων και των επαγγελματιών που μένουν σε λουτρόπολη χωρίς ιαματικά και που τους επέβαλαν τους μεγαλύτερους φόρους πανελλαδικά, με αβέβαιο μέλλον, δίνοντας τους για βορά μικρά παιδιά, είναι επαίσχυντη.

Ο δήμαρχος, ως γιατρός που είναι, θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα σε παιδιά που βιώνουν άθλιες συνθήκες ζωής, και όχι να αναφέρεται σε «λαθρομετανάστες». Δεν υπάρχουν λαθραίες ψυχές, αλλά αδιέξοδα στο μυαλό μερικών συμπολιτών μας που αντί να τα βάζουν με αυτούς που τους δημιουργούν τα προβλήματα, βρίσκουν σαν εύκολο στόχο παιδιά. Μου είναι αδιανόητη η αλήτικη συμπεριφορά της εξύβρισης και της στέρησης φαγητού σε παιδιά και εφήβους. Ο Δήμος και η Κυβέρνηση οφείλουν να εξασφαλίσουν γι’ αυτά τα παιδιά ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Ας έχουν υπόψη τους όλοι ότι την προσφυγιά τη δημιουργούν η φτώχεια και οι πόλεμοι, δηλαδή τα αποτελέσματα του κοινωνικού συστήματος που ζούμε. Αν δεν αλλάξει αυτό, και πρόσφυγες θα υπάρχουν πάντα, και εμείς θα ζούμε μόνιμα στην ανασφάλεια και την ανέχεια.

Γιάννης Φραγκούλης

Καμένα Βούρλα  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE