ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Ανακοίνωση για τις αντιδραστικές ενέργειες κατά των προσφυγόπουλων στα Καμένα Βούρλα


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Ανακοίνωση για τις αντιδραστικές ενέργειες κατά των προσφυγόπουλων στα Καμένα Βούρλα

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις αντιδραστικές ενέργειες ( αποκλεισμός ξενοδοχείου, παροχής τροφίμων και υλικών), που έγιναν τις προηγούμενες μέρες κατά των ανήλικων προσφύγων, στα Καμένα Βούρλα και τον εγκλωβισμό τους σε ένα χώρο που επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης, όπως έχει καταγγελθεί .

θεωρούμε απαράδεκτες τις ενέργειες του Δημάρχου και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της διαμονής των προσφυγόπουλων, που βρίσκεται έξω από κάθε έννοια αλληλεγγύης και φιλίας των λαών και τροφοδοτεί τον ρατσισμό και την ξενοφοβία..
Σχετικά με τα προσφυγόπουλα πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε, ότι βρίσκονται εδώ χωρίς την θελησή τους και πως είναι τα θύματα όχι μόνο του πολέμου και της φτώχειας, αλλά και της πολιτικής του εγκλωβισμού της Ε.Ε που εφαρμόζεται απαρέγκλειτα όλα αυτά τα χρόνια, από τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου και την στηρίζουν, τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ..

Επισημαίνουμε προς τους εργαζόμενους ότι χρειάζεται:

  • Να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες με αλληλεγγύη, κατανόηση και ανθρωπιά, στρέφοντας τα πυρά του στους υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα.
  • Να απομονώσει τον αντιδραστικό εθνικισμό και να αντιπαλέψει την καταστολή.

Τώρα απαιτείται:

  • Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι ατελέσφορη και έχει καταστεί ανενεργή.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός και με γρήγορες διαδικασίες οι πρόσφυγες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.
  • Να βρεθούν με ευθύνη του κράτους αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας..

Τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Αυτό το μέτρο μπορεί να στηρίξει το δικαίωμα των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.

Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές».  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE