Μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια


Μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με βασικό αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται αυτή την ώρα στη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων.

Μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στους δρόμους

Μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

Αποφασιστική απάντηση ότι δεν τρομοκρατούνται και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για μέτρα προστασίας και για τα μορφωτικά τους δικαιώματα δίνουν αυτή την ώρα οι μαθητές της Θεσσαλονίκης με ένα μεγάλο συλαλλητήριο.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και πορεύτηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης όπου και παραμένουν συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα.
Στο πλευρό τους έχουν φοιτητικούς συλλόγους της πόλης, γονείς και εκπαιδευτικούς που σημειώνουν πως ο αγώνας των μαθητών είναι και δικός τους αγώνας.

Μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήριαΜεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

atexnos.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube