Ψήφισμα των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων Συνταξιούχων ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΚΑ – ΟΑΕΕ της Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας


Ψήφισμα των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων Συνταξιούχων ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΙΚΑ - ΟΑΕΕ της Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 

 

Της Περιφερειακής Σύσκεψης των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων Συνταξιούχων ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΚΑ- ΟΑΕΕ της Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 ώρα 11 π.μ. στο Εμπορικό Επιμελητήριο Χαλκίδας. ΛΑΡΚΟ

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.
Με την πάλη τους, όλο αυτό το διάστημα που είναι σε κινητοποιήσεις, εμπόδισαν απολύσεις στις εργολαβίες, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, επέβαλαν την συνέχιση της λειτουργίας, εμπόδισαν περισσότερες περικοπές. Διεκδικούν διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και της εργασίας τους, παλεύουν για τα κεκτημένα τους.

Συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους για να σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ που ενέχει και τον κίνδυνο του οριστικού κλεισίματος.
Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, μαζί με την παράδοση σε κομμάτια της ΛΑΡΚΟ σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, περιλαμβάνουν και την απόλυση 1.079 εργαζόμενων που δουλεύουν απευθείας στη ΛΑΡΚΟ και πολλών ακόμα που απασχολούνται σε αυτή μέσω εργολάβων. Έτσι, η κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί τα «βαρίδια», τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους προκειμένου πιο εύκολα να παραδώσει τη ΛΑΡΚΟ στους ιδιώτες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τα αιτήματά τους:

✓ Τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και τον ενιαίο χαρακτήρα που έχει εργοστάσιο και μεταλλεία, κάτω από δημόσιο έλεγχο.
✓ Την ανάπτυξή της σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες δυνατότητες που έχει.
✓ Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.
Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube