ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΑΡΚΟ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΑΡΚΟ
ΛΑΡΚΟ 18/10/2020

 

Δελτίο τύπου 

Το Συνδικάτο μας χαιρετίζει την επιτυχημένη, μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο εργοστάσιο της Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Με 100% συμμετοχή στην απεργία και μεγάλη συμμετοχή στην συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ενωμένοι μια γροθιά «μόνιμοι» και εργολαβικοί, εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, στα Μεταλλεία και στα γραφεία, «παλιοί και νέοι», κόντρα σε διασπαστικούς, υπονομευτικούς μηχανισμούς της Κυβέρνησης, απέδειξαν ότι μετά από 9 μήνες αγώνα είναι όρθιοι και αποφασισμένοι να τραβήξουν τον τίμιο δρόμο του αγώνα μέχρι το τέλος. Γράφουν την δική τους Ιστορία στο εργατικό κίνημα. Διαπαιδαγωγούν και διαπαιδαγωγούνται κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, στο «καμίνι» της σκληρής ταξικής πάλης και από αυτήν την άποψη είναι ήδη νικητές.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Λαϊκών Φορέων, όλους και όλες τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ήρθαν από Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, τον Βόλο μέχρι και από τη Θεσσαλονίκη. Με την παρουσία τους για ακόμη μια φορά, ένωσαν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και επιβεβαίωσαν ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης χώρας. Έκαναν πράξη για ακόμη μία φορά το «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Στην απεργιακή συγκέντρωση παρών ήταν Πολιτικά Κόμματα, Εκπρόσωποι Δήμων, Περιφέρειας, Τοπικές Κοινότητες, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

Και αυτή η κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, έδωσε το εξής μήνυμα:

· Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες.

· Να σταματήσει η κυβέρνηση το έγκλημα της εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, να υλοποιηθούν οι προτάσεις των εργαζομένων.

· Να διασφαλιστεί η ενιαία παραγωγική λειτουργία εργοστασίου και Μεταλλείων.

· Καμία απόλυση. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

· Να μην σταματήσει η ΛΑΡΚΟ τη λειτουργία της ούτε για ένα λεπτό της ώρας.

· Απορρίπτουμε τα αντικοινωνικά πακέτα και συνεχίζουμε.

Επόμενος σταθμός η προετοιμασία και η πραγματοποίηση νέας απεργιακής κινητοποίησης μέσα στον Οκτώβριο.

Στο τέλος οι εργαζόμενοι θα είναι οι νικητές.

Όλοι στον αγώνα.

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube