ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ Ρ/Σ 965


 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ 965

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 
ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
 

ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη την απαράδεκτη, αντεργατική και πέρα από κάθε όριο

στάση του Μπασινά Στέφανου, πρώην προέδρου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (ΕΚΕ), μέλους της Διοίκησης της ΓΣΕΕ εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, διευθυντή τώρα του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Χατζηγιαννάκη και της ομάδας του.

Διώκουν τα δικαιώματα της συναδέλφου που εργάζονταν ως ηχολήπτρια για δύο περίπου
δεκαετίες στον ραδιοσταθμό 965 και έχουν μπλοκάρει την καταχώρηση των ενσήμων της.

Ιδιαίτερες ευθύνες έχουν και ο νυν πρόεδρος, Μούντριχας Δημήτρης και η αντιπρόεδρος του ΕΚΕ Υφαντή Ελένη που έχει ενεργό ρόλο στη διαχείριση του ραδιοσταθμού 965, εκλεγμένοι και αυτοί με το ίδιο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΕ μαζί με τον Μπασινά.

Ο 965 ιδρύθηκε το 1990 από το ΕΚΕ και σωματεία της περιοχής για την ενημέρωση των εργαζομένων. Διοίκηση του 965 είναι τα κάθε φορά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕ και οι κάθε φορά πρόεδροι των σωματείων που συμμετέχουν σε αυτόν. Εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία ο 965 λειτουργεί από την ομάδα Μπασινά χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, καταργώντας κάθε προβλεπόμενη καταστατική δημοκρατική διαδικασία, χωρίς να απαντάνε στα επανειλημμένα αιτήματα της Ταξικής Ενότητας αλλά και

άλλων συνδικαλιστών που συμμετέχουν αυτοδίκαια στην Διοίκηση του σταθμού.

Δεν έχει γίνει ποτέ Γενική Συνέλευση του 965, δεν έχουν φέρει ποτέ απολογισμό παρότι ήταν μόνιμο αίτημά μας στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΕΚΕ και στα συνέδρια αλλά και σε

ανακοινώσεις, καταγγελίες κτλ. Επιπλέον, μέσα και από το σταθμό όπως κάνουν και με το ΕΚΕ, υλοποίησαν προγράμματα που ήταν η αιτία να μπει το ΣΔΟΕ στο ΕΚΕ το 2017.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν μεταφερθεί περισσότερα από 200.000€ από το ταμείο του ΕΚΕ στον 965 με αποφάσεις που καταψηφίζαμε γιατί πέραν των άλλων δεν έφερναν στοιχεία. Μόνιμη δικαιολογία για τις μεταφορές ήταν “να μην μείνει απλήρωτη η συνάδελφος ηχολήπτρια στον 965 και οι ασφαλιστικές της εισφορές” που τελικά δεν πληρώνονταν (που πήγαν τα χρήματα;).

Η συνάδελφος απολύθηκε το 2017 χωρίς να πάρει αποζημίωση και δεδουλευμένα μηνών, για τα οποία ο Μπασινάς της είπε να της τα δίνει με δόσεις.

Όταν αυτά έπεσαν στην αντίληψή μας απαιτήσαμε την εξόφλησή τους κάτι στο οποίο συμφωνήσαμε στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΕ.

Στην πορεία, η απολυμένη συνάδελφος διαπίστωσε ότι για πολλά χρόνια δεν τις έβαζαν ούτε συνταξιοδοτικά ένσημα και απευθύνθηκε στο ΙΚΑ για να δικαιωθεί όπως και έγινε. Όταν και αυτό έπεσε στην αντίληψή μας, απαιτήσαμε να διασφαλιστούν τα ένσημα της εργαζόμενης κάτι στο οποίο για μία ακόμα φορά συμφωνήσαμε όλοι στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΕ.

Τώρα, η ομάδα Μπασινά, ξεπερνώντας κάθε όριο, μέσω του δικηγορικού γραφείου  Χατζηγιαννάκη, έκανε προσφυγή που ζητάει να μην πάρει τα ένσημά της η συνάδελφος και
έτσι έχει μπλοκάρει η ασφάλισή της. H προσφυγή έχει γίνει δήθεν από τη Διοίκηση του 965,
δηλαδή τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ και τους προέδρους των σωματείων που συμμετέχουν στο

σταθμό και δήθεν όλοι μας ή έστω η πλειοψηφία, ζητάμε να μην πάρει τα ένσημά της.

Μάλιστα, η προσφυγή επιδιώκει να περιορίσει το χρόνο παραγραφής ασφαλιστικών διεκδικήσεων στα 5 χρόνια (από 10ετία ή 20ετία που ισχύει αναλόγως τις προϋποθέσεις) και αν γίνει δεκτή, τότε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δεδικασμένο από εργοδότες για να μη καταβάλουν ένσημα σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Σε τέτοιες βρωμιές εμπλέκουν το ΕΚΕ και τα σωματεία ο Μπασινάς και η ομάδα του ενώ αυτές οι μαφιόζικες μέθοδοι έχουν δημιουργήσει κινδύνους για την επιβίωση του 965.

Εργοδοσία και κυβέρνηση φέρνουν νέα επίθεση στα δικαιώματα και ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, μέσω της προσφυγής, επιδιώκει όμοιες αποφάσεις.
Απαιτούμε άμεση, έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και εδώ και τώρα να αποσυρθεί η προσφυγή ώστε να πάρει η εργαζόμενη τα ένσημά της αλλά και να εξοφληθεί άμεσα ότι της οφείλεται.

Χαλκίδα 20 Οκτωβρίου 2020

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ

  • Τζαβάρας Γιάννης
  • Καραμπέτσου Ασημίνα
  • Ντούρμας Κωνστ/νος
  • Ντούλτσα Πελαγία
  • Σλακώνης Κωνστ/νος


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE