Τρίμετρος ανδριάντας του Στάλιν θα ανεγερθεί σε πόλη της Νότιας Οσσετίας


 

Τρίμετρος ανδριάντας του Στάλιν θα ανεγερθεί σε πόλη της Νότιας ΟσσετίαςΤην στιγμή που σε μια σειρά χώρες-μέλη της Ε.Ε. (Πολωνία, χώρες της Βαλτικής, κλπ.) εντείνεται ο αντικομμουνισμός, σε μια γωνιά της Γεωργίας πρόκειται να ανεγερθεί ανδριάντας του Ιωσήφ Στάλιν.

Το άγαλμα ύψους τριών μέτρων του μπολσεβίκου επαναστάτη και ηγέτη της ΕΣΣΔ θα στηθεί στο χωριό Τσόρμπισι, στην πρώην σοβιετική αυτόνομη περιφέρεια της Νότιας Οσσετίας. Την πρωτοβουλία για την ανέγερση του ανδριάντα του Στάλιν είχε ο Ζαμπολάτ Τεντέεβ, προπονητής της Ρωσικής εθνικής ομάδας ελευθέρας πάλης, ο οποίος χρηματοδότησε και το έργο.

Ο Τεντέεβ έχει ξαναπάρει ανάλογη πρωτοβουλία στο παρελθόν, χρηματοδοτώντας την κατασκευή της κεντρικής πλατείας του Τσόρμπισι, η οποία ονομάστηκε «Πλατεία Στάλιν». Παρά το γεγονός ότι ο Στάλιν ήταν γεωργιανός, γεννημένος στο Γκόρι, δεν είναι λίγοι αυτοί στην Νότια και Βόρεια Οσσετία που τον θεωρούν «δικό τους». Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως από το 1934 έως το 1961, η επίσημη ονομασία της πρωτεύουσας της Νότιας Οσσετίας (Τσκινβάλι) ήταν Σταλίνιρ, προς τιμή του σπουδαίου ηγέτη.

Η ανέγερση αγάλματος του Στάλιν στο Τσόρμπισι θεωρείται γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, αν ληφθεί υπ’ όψη ότι τα τελευταία χρόνια στην Γεωργία κυριαρχεί ο αντικομμουνισμός και η προώθηση της αντιδραστικής και ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, με τις κυβερνήσεις της Τυφλίδας να έχουν περάσει μια σειρά νομοθετήματα απαγόρευσης των κομμουνιστικών συμβόλων, βάζοντας εμπόδια στη δράση των κομμουνιστών της χώρας.

Θυμίζεται ότι η Δημοκρατία της Νότιας Οσσετίας, με πληθυσμό περίπου 54.000 κατοίκους, αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητη κρατική οντότητα μόνο από τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα και το Ναουρού, ενώ η Γεωργία την θεωρεί ως τμήμα της δικής της επικράτειας.

Με πληροφορίες από idcommunism.com  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube